עדכון: הערב פורסמה תמונתה של שירה בבית החולים סורוקה. עד כה נאספו יותר ממיליון ו-100 אלף שקלים למענה.
יותר ממיליון ומאה אלף שקלים נתרמו עד כה עבור תהליך השיקום של שירה משה, שניצלה מניסיון רצח בידי בעלה במצפה רמון. משפחתה של שירה ביקשה לפרסם את תמונתה מבית החולים@pozailov1 https://t.co/mfPZDiRTu7 pic.twitter.com/GfiTuBPLrg
— כאן חדשות (@kann_news) September 29, 2020
היום (שלישי) הותר לפרסום כי אביעד משה הוא החשוד בניסיון רצח אשתו במצפה רמון בערב ראש השנה. בית המשפט המחוזי בבאר-שבע הפך היום את החלטת השופט אמוראי בדיון בעניין הסרת איסור פרסום שמו: "נפלה טעות בהחלטת שופט השלום שיצא מנקודת מוצא הפוכה ולכן יש לבטלה". האישה, שירה, נדקרה עשרות פעמים, הותקפה באגרופים ובמערוך, ונפצעה פצעים קשים.
עופר, אחיה של שירה הגיב להחלטה: "שמחים מאוד. מצאו לה עוד שבר ברגל, עוד חור בריאה השנייה. היא רואה בעין אחת רק 30%. הלסת שלה מרוסקת, יש לה המון פגיעות. הילד פחות מבין מה קורה והוא שמח ומשחק, אבל בלילות עדיין מחפש את אמא שלו".
נשיאת בית המשפט העליון לשעבר דורית ביניש אמרה היום לאסתי פרז בתוכנית בחצי היום בכאן רשת ב כי "השופט טעה. אנחנו מתעלמים מעוצמתה של המגפה הזאת - אלימות נגד נשים", עוד אמרה ביניש כי "בשעה שכולם נתונים אחד עם השני בגלל הסגר - יש חשש שאלימות, ובייחוד אלימות כלפי נשים, תגבר". היא הוסיפה כי אינה רוצה לדבר על השופט. "אני לא חושבת שהוא חשב על מסר. הוא משום מה השתמש בנימוק שאינו הנימוק הנכון... אם שופט טועה, מנגנוני הביקורת צריכים לפעול מיד". על התלונות נגד השופט ג'ורג' אמוראי: "מניחה שהדבר הזה יתברר".
דורית ביניש
בדיון שהתקיים ביום שישי האחרון בבית משפט השלום בבאר שבע ביקש הבעל שלא לפרסם את שמו בנימוק שהאירוע צריך להיבדק לעומק ושיכול להיות כי ימצאו דברים מפתיעים. הוא טען שיש לו מוניטין וקריירה של עשרות שנים. השופט ג'ורג' אמוראי נענה לבקשתו ואף אמר לו בסיום דבריו: "תודה רבה, אמרת דברים חשובים".
בסוף השבוע שעבר פרצה מחאה ברשתות החברתיות במסגרתה גולשים רבים מחו על החלטת שופט בית משפט השלום בבאר שבע ג'ורג' אמוראי ופרסמו בפייסבוק וברשתות האחרות את שמו ותמונתו של הגבר החשוד. בפוסט שפורסם בפייסבוק לצד תמונת הבעל החשוד במעשה נכתב: "בית המשפט קיבל את בקשתו לאסור את פרסום השם והתמונה שלו - אני לא". בפוסט שבו פורסמה תמונת השופט אמוראי, נכתב כי השופט "שומר על כבודם של גברים לתת מערוך לנשים בפנים ולשבור להן את העצמות איתו". בעקבות המחאה הודיעה המשטרה כי תערער על ההחלטה.
השופט ג'ורג' אמוראי
בתוך שישה ימים, הציבור תרם עבור שירה יותר ממיליון ומאה אלף שקלים. 9,165 בני אדם תרמו עד כה והמספר ממשיך לטפס. הכסף שנאסף עבורה מיועד לשיקום שיניה, לניתוחים פלסטיים שלא במסגרת סל הבריאות, לשיקום רפואי ופסיכולוגי וכן לצורך מימון מקום מגורים.