המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, הדוקטור רועי שיינדורף, שהיה בצוות המשפטנים שניסח את ההסכם המדיני עם איחוד האמירויות אמר היום (רביעי) כי מדובר בהסכם שלום ויש בו מסר למדינות האזור שאפשר להתקדם להסכמים נוספים.
בריאיון לאסתי פרז בתוכנית "בחצי היום" בכאן רשת ב, אמר שיינדורף כי ההסכם אינו כולל התייחסות לעניין הריבונות ביהודה ושומרון וביחס לסוגיה הפלסטינית יש בו רק אמירה כללית ובה הבעת שאיפה משותפת לפתרון צודק של הסכסוך. הוא הוסיף כי חרף תודתו של שר החוץ האמירתי לנתניהו על עצירת הסיפוח, הנושא אינו מצוי בהסכמים: "לא כל מרכיב בשיח לקראת הסכם, נכלל במפורש בתוך ההסכם".
האזינו לריאיון עם שיינדורף בכאן רשת ב
עוד בהתייחס להסכם אברהם, אמר שיינדורף כי כמעט ולא נעשו שיפורים במסמך, אלא בעיקר חידודים: "המשא ומתן התנהל על ידי אנשים מאוד מנוסים. כבר הטיוטות הראשונות נוסחו בצורה רגישה לאינטרסים של כל הצדדים, לא היו דברים מהותיים. המו"מ התאפיין בשיתוף פעולה ויצירתיות". עוד ציין כי ההסכמים נוסחו תחילה באנגלית ומאוחר יותר תורגמו לשתי השפות.
על הגדרת ההסכם כהסכם שלום אמר שיינדורף כי "נכון שלא היינו במצב מלחמה, אבל חיפשנו ומצאנו תקדימים להגדרה זו. כל הצדדים חשבו שנכון לתאר את המאורע כחתימה על הסכם שלום. אני מקווה שזה מעביר מסר למדינות אחרות באזור". על הציפייה להסכמי שלום עם מדינות נוספות בקרוב אמר שיינדרוף: "טבעם של מגעים מסוג זה הוא שיש לנהל אותם בצורה שקטה. כדאי להמתין בסבלנות עד שדברים יבשילו ולא לרוץ ולספר".
את הצורך בחתימת שר החוץ, עליה דווח שעות בודדות לפני חתימת ההסכם, כינה "סערה בכוס תה" והסביר: "בשום שלב לא היתה עמדה שראש הממשלה אינו יכול לחתום על ההסכם. היתה שאלה לגבי פרשנות של הממשלה ב-1951 ולמען הסר ספק ביקשנו ממשרד החוץ ייפוי כוח".
בריאיון נשאל שיינדורף גם על המתקפה כלפי מערכת המשפט מצד גורמים פוליטיים והשיב: "זו תקופה לא פשוטה. אני גאה בעשייה שלי ושל המערכת לטובת המדינה. יש עשייה חשובה ומרכזית ואני חושב שרבים מהשרים והח"כים, וגם הציבור, מכירים בה".