בית המשפט המחוזי הרשיע היום (ראשון) את דוד חיים ברצח גרושתו אופירה חיים בתל מונד לפני שנתיים. כמו כן הוא הורשע בשיבוש הליכי משפט ומסירת ידיעות כוזבות. לפי כתב האישום, הוא חנק אותה באמצעות חוט ניילון והטמין את גופתה בבור בחצר ביתם.
דוד חיים, הנאשם ברצח גרושתו אופירה חיים ז"ל, הובא להכרעת הדין בבית המשפט @tshpitsen pic.twitter.com/MuaCsmu3xf
— כאן חדשות (@kann_news) July 12, 2020
על פי כתב האישום שהוגש ביולי האחרון, דוד חיים רצח את אופירה חיים על רקע סכסוכים משפחתיים וכלכליים. הוא התנפל על גרושתו מאחורה, כרך בחוזקה חוט ניילון סביב צווארה וחנק אותה באמצעותו במשך כעשר דקות. הוא לא הפסיק, על אף תחנוניה, עד שאפסו כוחותיה והיא נפלה ארצה. הוא קבר את גופתה בחצר ביתה, בבור שביקש מעובד גינון לחפור במיוחד מבעוד מועד.
כמו כן, לפי כתב האישום לאחר שווידא שאופירה חיים לא נושמת, פעל הנאשם במטרה להסתיר את מעשה הרצח, ולמנוע את גילויו. חיים ריסק באמצעות פטיש את מכשיר הטלפון הנייד של המנוחה, לקח את תיקה של המנוחה מביתה, גזר את כרטיסי האשראי שהיו בארנקה, נטל את חוט הניילון שבאמצעותו ביצע את הרצח, ואת כל אלו השליך הנאשם לפח האשפה המרוחק מביתו.
חיים מסר עדות כוזבת לאחר שהחלו החיפושים אחר אופירה חיים, לפיה אינו יודע דבר אודות היעלמותה של המנוחה. כמו כן, הנאשם הציג מצג שווא כמי שמסייע בחיפושים אחר המנוחה, על אף שכל אותה העת ידע שהיא אינה בחיים וכן ידע את מקום קבורתה. לאחר שנעצר, הודה דוד חיים ברצח.