לאחר שרשימת המניעויות המלאה של שופטי בית המשפט העליון פורסמה אתמול לראשונה, עולות ממנה כמה שאלות הנוגעות לשקיפות. היום (שני) פורסם ב"חדשות הערב" כי שופטת בית המשפט העליון, דפנה ברק ארז, מחקה מרשימת המניעויות שלה עורך דין שאותו הנחתה לעבודת הדוקטורט במשך שנים, ושהקשר המקצועי ביניהם הסתיים רק בשנת 2017.
מהרשימה עולה כי ד״ר יובל רויטמן, שאותו הנחתה ברק ארז בעבודת הדוקטורט ושנכלל ברשימה של השופטת בנובמבר 2019, נמחק ממנה לאחר שהקשר המקצועי בין השניים פורסם בתחקיר בחודש שעבר. השופטת דפנה ברק ארז מסרה באמצעות דוברות הרשות השופטת: "הסרת שמו של ד"ר רויטמן נעשתה לאור חלוף הזמן מסיום הדוקטורט, ומאחר שהוא אינו משמש עוד פרקליט במחלקת הבג"צים - תפקיד הכולל הופעות שוטפות בבית המשפט״.
עוד נחשף בחדשות הערב כי ברשימתה של הנשיאה חיות מופיעות חצי מחברות הביטוח שהיא לא יכולה לדון בעניינן, לעומת מספר החברות שהופיעו בנובמבר 2019. מחיות נמסר דרך הרשות השופטת כי המדינה כוללת חברות ביטוח שמייצג משרדו של בעלה נכון להיום, ולא לנובמבר 2019.
השופטים וניגודי העניינים | רשימת המניעויות של נשיאת העליון אסתר חיות ושל חמישה שופטים השתנו בשנה האחרונה. מהרשות השופטת נמסר בשם השופטת חיות כי הרשימה המעודכנת כוללת את חברות הביטוח שמייצג משרדו של בעלה
— כאן חדשות (@kann_news) June 29, 2020
הדיווח של @tshpitsen מתוך #חדשותהערב pic.twitter.com/y1C3sZ1n0I
בעקבות סדרת כתבות של קלמן ליבסקינד במעריב וכתבת תחקיר של כאן חדשות הודיעה נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות, כי החל מספטמבר יפורסמו באתר בתי המשפט רשימות ניגודי העניינים של כל השופטים. בעקבות בקשת חופש מידע הוקדם מועד פרסום הרשימה רק בעבור שופטי העליון.
מן התחקירים של קלמן ליבסקינד במעריב וצח שפיצן בכאן חדשות עלה כי למרות נוהל פנימי של הנהלת בתי המשפט - המחייב את השופטים למלא רשימה שבה הם מצהירים מי הם האנשים והגופים שהם מנועים מלדון בעניינם, בשל קשר אישי או קשר קודם - רשימה זו אינה שקופה לציבור ואפילו עורכי הדין לא יכולים לקבל אותה.