עימות בממשלה בנושא חוק לאיסור צריכת זנות: נציגי המשרד לביטחון פנים ביקשו הבוקר בוועדת חוקה, חוק ומשפט של הכנסת לדחות את כניסת החוק המטיל קנס של 2,000 שקלים על צרכני זנות בחצי שנה, כיוון שמשרד המשפטים לא השלים את כתיבת התקנות המשלימות שמעניקות סדנאות חינוכיות וטיפוליות כחלופה לקנס. אולם בציוץ בטוויטר דחה שר המשפטים את הבקשה וכתב החוק ייכנס לתוקף ה-10 ביולי.
חוק איסור צריכת זנות ייכנס לתוקף במועדו. 10 ביולי. אני מודע לחששות ולקשיים, ניישם את הפתרונות הנדרשים לטובת שיקום, טיפול וסיוע. ישראל תצטרף לשורה של מדינות מתקדמות שהבהירו שצריכת זנות היא נורמה פסולה שיש לצמצמה.
— אבי ניסנקורן (@AviNissenkorn) June 29, 2020
נציגת המשרד לביטחון פנים טענה שככל שאכיפת החוק תהיה על ידי קנס בלבד, ללא אפשרות להמרה בסדנא חינוכית, יהיה זה "חטא לחקיקת החוק, שעלול להיתפס כרדיפה אחרי אזרחים". ח"כ עאידא תומא-סלימאן התרעמה על הדרישה, ואמרה כי "מנסים לעכב את החוק אחרי כל העבודה שעשינו בגלל שמישהו לא עשה את העבודה שלו ולא עשה את ההכנות".
"לא יתכן שעכשיו המשרד לביטחון פנים בא ומחליט מה הכוונות של המחוקק. אנחנו יודעים מה הכוונות וצריך להתחיל לבצע. גם ענישה היא חלק מטיפול והרתעה", אמר תומא-סלימאן. המשטרה, אגב, מוכנה לאכיפת החוק ונציגתה אמרה בדיון כי "נערכנו בשבעת החודשים האחרונים, יצרנו מערכת מחשובית מתאימה, פיתחנו לומדות הדרכה. משטרת ישראל שיתפה פעולה עם ארגוני חוץ כדי ללמד את השוטרים איך לנהוג בעוסקים בזנות. יש מבחני הסמכה ורק מי שיעבור את המבחן יוכל לאכוף את החוק".
בקשה לדחיית החוק הגיעה גם מנציגת קואליציית ארגוני הטרנסים בדיון, שסיפרה שלקהילתה אין מענה בחוק. "לקחת טרנסיות שנמצאות בזנות ולשים אותם בהוסטל של מיטות קומותיים – זה לא יקרה. יש רק אכיפה ואין לנו את המענה הראשוני. החוק יוביל למשבר קשה, הוא גזר דין מוות", אמרה.