הצעת הגישור בתיק נחל צפית: על פי הצעת הסנגורים בדיון בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, מנהל המכינה יובל כהאן ומדריך הטיולים אביב ברדיצ'ב יואשמו בגרימת מוות ברשלנות (עבירה שהעונש המירבי עליה הוא שלוש שנות מאסר לכל עבירה) במקום המתה בקלות דעת (עונש מירבי של 12 שנה לכל עבירה). הפרקליטות צריכה לחוות את דעתה בעוד חודש, ומי שיכריע הוא היועמ"ש כפרקליט המדינה.
אסון נחל צפית: מהומה בבית המשפט לאחר שהמאבטחים לא איפשרו להורי ההרוגות להיכנס לדיון בביהמ"ש המחוזי בבאר שבע בשל הגבלות קורונה, וכדי ליצור חציצה בין הנאשמים למשפחות@pozailov1 pic.twitter.com/EKbXQq3FFi
— כאן חדשות (@kann_news) June 24, 2020
רותם בר שלום, אמה של אילן ז"ל הגיבה להצעה: "אנחנו כולנו בשוק. הסיפור הזה לא ברור. אנחנו לא מבינים מה האינטרסים והשיקולים מאחורי ההחלטה הזו, ואני מאוד מקווה שכתב האישום יישאר המתה בקלות דעת. זה הלם גודל וחוסר אמון גדול מאוד במערכת היחידה שעוד חשבנו להאמין בה".
דורית ברהום, אמה של מעיין ז"ל, תקפה את בית המשפט: "אנחנו יותר ממזועזעים. פרקליט המדינה שי ניצן חשב 8 חודשים על סעיף האישום המתה בקלות דעת, ומגיעה נשיאת המחוזי שעד לפני כמה חודשים לא הכירה בכלל את התיק ותשנה את הסעיף. בשם כל ההורים, אנחנו נתאבד על הסעיף הזה, לא ימרחו אותנו".
מאבטחי בית המשפט המחוזי בבאר שבע לא אפשרו היום (רביעי) להורי ההרוגים באסון נחל צפית להיכנס לאולם בית המשפט, לשמוע את הצעת הגישור שהוצעה לנאשמים, לדבריהם, בשל הגבלות קורונה וכדי ליצור חציצה בין הנאשמים למשפחות. לאחר מכן הוצאו משפחות הנאשמים והוכנסו הורי ההרוגים. בפרקליטות ביקשו בסיום הדיון שבועיים כדי לשקול את הצעת הגישור.
ברהום אמרה מוקדם יותר כי "אנחנו דורשים שההליך יהיה פומבי ושקוף. עשרה ילדים קיפחו את חייהם והליך סגור זה פתח לקומבינות". היא הוסיפה כי "כולנו צריכים לדעת מה קרה שם. שנה מאז כתב האישום והמשפט עוד לא נפתח, ואז מתחיל גישור בהליך פלילי ולא אזרחי. זה משאיר טעם רע ותחושה מאוד קשה".
אביה של אחת ההרוגות, גלי בללי, אמר כי "הרדימו אותנו. אמרו שההליך גישור ללא סיכוי ויהיה קצר. ובמקביל להליך הפלילי, ובסוף סוגרים את זה בחדר סגור בלעדינו". קודם לכן, התקיימה פגישת גישור בלשכת נשיאת בית המשפט המחוזי בבאר שבע, רויטל יפה-כץ, בין הנאשמים לפרקליטות.