פרקליטות המדינה קבעה כי היה מקום להעמיד לדין משמעתי את ראש מחלקת שיטור מיוחד במשטרה לשעבר סגן ניצב ברוך גולדמן, שהיה חשוד כי דרש מפקודתו להכין עבורו עבודות אקדמיות בקורס פיקוד ומטה. גולדמן היה חשוד כי ביקש מהקצינה לכתוב עבורו עבודות בין השנים 2014-2012, והיא הגישה נגדו תלונה במחלקה לחקירות שוטרים ב-2017, אך הוחלט לסגור את התיק נגדו בספטמבר 2018 מ"חוסר אשמה" והקצינה ערערה על כך באמצעות עורך הדין פיני פישלר.
החלטת הפרקליטות התקבלה לפני שבועיים ונמסרה באחרונה לבא כוחה של המתלוננת עוה"ד פיני פישלר. בנוסף, החליטה הפרקליטות לשנות את עילת סגירת התיק נגדו במח"ש מ"חוסר אשמה" ל"נסיבות העניין אינן מתאימות להעמדה לדין".
הפרקליטות קבעה כי נגד סגן ניצב גולדמן "התגבשה תשתית ראייתית לרבות מהודעתו כי אישר לפקודתו לכתוב עבורו את העבודות הסמינריוניות על חשבון ימי העבודה, וכי גולדמן הרוויח רווחים אישיים כמו קידום בתפקיד ובדרגה. שיפור בתנאים ובשכר ואפשרויות קידום".
עוד קבעה הפרקליטות כי הוא "ביצע את המעשים המיוחסים לו כשהוא בתפקיד בכיר במשטרה וכאשר מועמד לקידום. כשמדובר בשוטר בכלל ובקצין ומפקד המיועד לקידום. בפרט מצופה היה להפגנת רמת אמינות ויושר גבוהות ביותר וקיימת חשיבות רבה לדוגמה אישית כקצין משטרה בכיר לפקודיו. מכאן החומרה שבהתנהלותו". עם זאת נכתב כי לא היה מקום להליך פלילי אלא להליך משמעתי - אולם זה לא יתבצע בשל התיישנות ההליך המשמעתי.
ממשטרת ישראל נמסר: "מדובר בקצין עתיר זכויות שהחליט לפרוש מהחיל לאחר שירות ארוך ומשמעותי במהלכו ביצע תפקידים מבצעיים רבים באופן מעורר הערכה. גם לאחר הגשת הערר, הבקשה לבטל את הסגירה נדחתה והתיק נותר סגור".