אייל בד הוא תמלילן וגל כהן לס היא דיאטנית קלינית, אבל שניהם הובילו את אחד המאבקים הציבוריים-המשפטיים המצליחים בארץ: אחרי שנתקלו במידע על חוקי הסמכויות המיוחדות שינתנו למשטרה בתקופת הקורונה, מחו על היעדר הזמן המספיק למתן תגובות על החוק. כך, עוד לפני שיגיע תום מועד הגשת ההתנגדויות הציבוריות לחוק, הפך חוק הסמכויות המיוחדות למשטרה לתזכיר החוק נגדו הוגשו הכי הרבה התנגדויות מהציבור אי פעם.
האזינו לריאיון המלא עם אייל בד וגל כהן לס
"אני כבר שנים חרד לפגיעה בזכויות האדם, כמו למשל בנושא המאגר הפסיכומטרי. קיים איזה רעב של השלטון להשתמש בכוח, וראיתי שהמאבק בקורונה מנוצל למתן סמכויות נוספות לשלטון", אמר בד. כהן לס נתקלה במקרה בפוסט על החוק בפייסבוק, והביעה את עמדתה לפיה חוק הסמכויות הנרחבות לקורונה מפרות את חוק יסוד כבוד האדם וחירותו.
"היה פה מחטף חקיקתי", אמרה כהן לס. "ניסו להעביר את החוק ערב חג השבועות, ולתת זמן להגשת התנגדויות עד ליום שני, מה שהשאיר בקושי יומיים לצורך זה". בג"ץ דן בחודש שעבר, בהרכב מורחב של חמישה שופטים, בעתירות שהוגשו נגד השימוש של הממשלה בתקנות שעת חירום. מההערות של השופטים עלתה ביקורת על המשך השימוש בתקנות.
נשיאת בית המשפט העליון, אסתר חיות, הביעה תמיהה בנושא התקנה שמאפשרת דיוני מעצר בהיוועדות חזותית, והמשנה לנשיאת העליון, השופט חנן מלצר, אמר כי נוצרה תופעה של "חקיקת סתר": "מתפרסם שיש תקנות, אבל בפועל זה מתפרסם ברשומות אחרי יומיים ובינתיים כבר אוכפים אותן. זה בלתי אפשרי - לא ניתן לדעת מה בדין". החוק רוכך נוכח הביקורת הציבורית הנרחבת, וחברי כנסת מכחול לבן הודיעו שיפקחו על יישומו.