בג"ץ קבע כי העובדה שנפגעי גפיים תחתונות חסרי רכב מקבלים קצבת ניידות גבוהה מזו שניתנת לעיוורים היא הפליה חמורה ולא חוקית. כך פורסם הבוקר (חמישי) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב.
בעקבות עתירה שהגיש המרכז לעיוור בישראל נגד שר האוצר, שר העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים ונגד המוסד לביטוח לאומי – מורה בג"ץ להשוות את התשלומים, ולשלם לעיוורים הזכאים לדמי ליווי את התשלום החודשי המרבי המשולם לאדם חסר רכב הסובל מנכות בגפיו התחתונות כקצבת ניידות. התשלום ישולם רטרואקטיבית מדצבמר 2018.
בג"ץ גם חייב את המדינה לשלם לעותר הוצאות משפט בסכום של 40 אלף שקלים. בעת הגשת העתירה עמדה הקצבה לעיוורים על סכום של 988 שקלים, ואילו נכה גפיים תחתונות קיבל 2,364 שקלים. בעקבות העתירה הקצבה לעיוורים עלתה ל־1,353 שקלים.
השופט אלכס שטיין כתב כי מה שנראה לכאורה כהפליה – הפליה היא, וכי להפליה זו אין שום הצדקה או הסבר המניח את הדעת ועל כן היא פסולה ואינה חוקית. שטיין הוסיף כי במצב הקצבאות הקיים יכולתם הכלכלית של נפגעי גפיים תחתונות להיעזר בהסעה פרטית למטרות ניידות עולה בהרבה על זו של אנשים שסובלים מעיוורון או מלקות ראיה קשה. המשנה לנשיאה, השופט חנן מלצר, כתב כי בפסק הדין הזה יש משום ניסיון להגשים תובנה חשובה בדבר האדרת המאותגרים ושלילת הדרתם לטובת החברה כולה.