בג"ץ קבע הלילה (רביעי) פה-אחד כי אין עילה להתערב בהטלת הרכבת הממשלה על בנימין נתניהו ולא בהסכם הקואליציוני בין הליכוד לכחול לבן. חמש מהעתירות ביקשו לקבוע כי לא ניתן להטיל את המנדט להרכבת הממשלה על חבר כנסת שנאשם בפלילים, ובכך לפסול את נתניהו מלכהן בתפקיד. שופטי בית המשפט העליון פרסמו את פסק הדין אחרי שדנו בתחילת השבוע שעות ארוכות בעתירות, בהרכב של 11 שופטים.
באשר להסכם הקואליציוני להרכבת הממשלה ה-35, השופטים ציינו כי "ההסכם הקואליציוני המונח בפנינו הוא הסכם חריג, גם בהשוואה להסכמים קואליציוניים שנראו במקומותינו בעבר ואף עמדו לדיון בפני בית משפט זה בשל קשיים שהתעוררו לגביהם". עם זאת, הרכב השופטים קבע פה-אחד כי חרף הקשיים המשפטיים בהסכם, לעת הזו אין מקום להתערב באיזה מסעיפיו, וזאת בין היתר בהינתן התיקונים וההבהרות שמסרו ראש הממשלה וסיעות כחול לבן והליכוד.
ההסכמות בעניין החוק הנורווגי המדלג, אם יוחלט להוציאן אל הפועל, הן הבעייתיות ביותר, לדברי בג"ץ. זאת נוכח היותן "שינוי רטרואקטיבי של כללי המשחק והזכות לבחור ולהיבחר, ושחיקה במעמדה של האופוזיציה בישראל". אולם בכל זאת נקבע כי טרם בשלה העת לבחון את הטענות האלו.
בתוך כך, נתניהו ויושב ראש כחול לבן גנץ פרסמו הודעה משותפת ולפיה סיכמו על הקמת הממשלה והשבעתה ביום רביעי בשבוע הבא. זאת לאחר השלמת תהליך החקיקה הלילה.