שר המשפטים אמיר אוחנה חתם היום (ראשון) על התקנות המאריכות את מצב החירום בבתי המשפט בשל התפשטות קורונה עד 16 באפריל. מתוקף התקנות יימשך מצב החירום גם בבתי הדין לעבודה, בלשכות ההוצאה לפועל, בבתי הדין לערערים, בבתי הדין הדרוזיים ובבתי הדין השרעיים.
בהודעת משרד המשפטים נאמר כי השר האריך את מצב החירום בתיאום עם מנהל בתי המשפט ועל דעת נשיאת בית המשפט העליון השופטת אסתר חיות והיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. הודגש כי בניגוד לטענות של גורמים בתקשורת ובמערכת הפוליטית בשבוע האחרון, מערכת המשפט ממשיכה לפעול, אך במתכונת מצומצמת - בדומה למצב בתקופת הפגרה.
שר המשפטים אמיר אוחנה ל-#קלמן_וסגל: "ההחלטה שקיבלתי אתמול, יחד עם כל הצוותים המקצועיים, הייתה לעבור למתכונת פגרה היום. אף החלטה לא התקבלה בנוגע ל-17 במארס. כשישיבת הממשלה תסתיים, נקיים הערכת מצב מחודשת. רבים הסיכויים שנמשיך את נוהל הפגרה להמשך השבוע"@ErelSegal @KalmanLiebskind pic.twitter.com/bePKwHFr0D
— כאן חדשות (@kann_news) 15 במרץ 2020
בשבוע שעבר הגיב בביטול השר אוחנה להאשמות לפיהן המגבלות שהוטלו על אזרחי ישראל נועדו למעשה למנוע את פתיחתו במועד של משפט בנימין נתניהו. המשפט אמור היה להיפתח ביום שלישי האחרון אך נדחה ל-24 במאי בשל מגבלות הקורונה ובשל צו החירום שהכריז על בתי המשפט. השר שוקל להאריך את תוקפו בשבוע נוסף. בריאיון לתוכנית "קלמן וסג"ל" הבהיר אוחנה: "ההחלטה שקיבלתי יחד עם כל הצוותים המקצועיים, הייתה לעבור למתכונת פגרה. אף החלטה לא התקבלה בנוגע ל-17 במארס".
בהמשך, קבע המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד רז ניזרי החלטת השר היתה בסמכותו ובהתייעצות עם הנהלת בתי המשפט. במכתב ששלח משרד המשפטים על דעתו של ניזרי בתגובה לפנייה בעניין של האגודה לזכויות האזרח נכתב עוד, כי המהלך הראשוני של הצו, שבו הוא ניתן למשך יממה, נעשה אחרי קבלת עמדת היועץ המשפטי לממשלה עצמו.