בישראל נערכים להסגר ולמעבר למשק לשעת חירום. תוכנית האכיפה נחשפת והיא כוללת עונשי מאסר. כך פורסם בחדשות הערב בכאן 11. ראש הממשלה בנימין נתניהו ימסור הערב (חמישי) הצהרה ביחד עם שר הבריאות יעקב ליצמן ומנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן-טוב.
הממשלה תאכוף באכיפה פלילית את ההנחיה להוריד את שוק העבודה הפרטי ל-30% פעילות ועד למקסימום של עשרה עובדים במקום העבודה. מתקנות לשעת החירום שהגיעו לידי כאן חדשות עולה כי עונש של חצי שנת מאסר או קנס של 14,400 שקלים יוטל על מעסיק שיאפשר כניסה של יותר מעשרה עובדים למקום העבודה. בין התחומים שיוגדרו חיוניים ויורשו להמשיך לעבוד כרגיל בכפוף להפעלת אמצעי זהירות - תחומי הבריאות, פארמה, מזון, חשמל ומים, חקלאות וענף הבנייה.
צווים מיוחדים יותקנו בתקנות לשעת חירום
הממשלה תאכוף את הוראות משרד הבריאות באמצעות צווים מיוחדים שיותקנו באמצעות תקנות לשעת חירום. המשמעות – תחל אכיפה משטרתית למי שיצא לפארקים ולמקומות ציבוריים. זה נוסח הצו הצפוי:
ממסמך של רשות החירום הלאומית עולה כי בשלב הנוכחי אנחנו נמצאים במה שמכונה "שגרת חירום". השלב הבא יהיה בידוד אזורי מקומי - אכיפת משטרתית וחסימות צירי תנועה. אם נגיע לשלב שבו אין שליטה על התפרצות הנגיף מתכננים ברשות החירום הלאומית בידוד לאומי ואכיפה של המשטרה והצבא.
בתוך כך, בישראל שוקלים למנוע מתושבי מזרח ירושלים לעבור לשטחי הרשות הפלסטינית. את המהלך מקדם השר לביטחון הפנים גלעד ארדן מול הצבא והמשטרה, וזה מצריך אישור של הדרג המדיני. גורם ביטחוני ציין כי מדובר בחיזוק החציצה בין השכונות שמחוץ לגדר בירושלים לבין שטחי הרשות הפלסטינית.
היעד של בתי החולים - 2,000 עמדות הנשמה
בתי החולים נמצאים במרוץ לבניית מאות מיטות טיפול נמרץ, ונוסף כל כך - היעד של בתי החולים הוא 2,000 עמדות הנשמה בשבועיים הקרובים. בבתי החולים בונים אתרים, מנסים להשיג מכשירי הנשמה וקיבלו הוראה לשחרר חולי קורונה קלים לבתי המלון כדי להתכונן למונשמים רבים.
בבתי החולים עסוקים בהקמת מיטות טיפול נמרץ, כדי להגיע ל-2,000 מיטות עם מכונות הנשמה בתוך שבועיים. הפתרון שנבדק לבעיית המחסור במטושים: חיטוי ושימוש חוזר בהם. הדיווח של @kettydor מתוך #חדשותהערב pic.twitter.com/BpebzH7og0
— כאן חדשות (@kann_news) 19 במרץ 2020
בחדשות הערב פורסם כי בניסיון להתגבר על המחסור במטושים, בודקים ביומיים האחרונים במשרד הבריאות שימוש חוזר במטושים לאחר חיטוי שלהם ושימוש בנוזלים חלופיים לנוזלים החסרים לצרכי בדיקות המעבדה.