גורמים במשרד המשפטים הגנו היום (ראשון) על הצעד שנועד לאפשר מעקב ואיתור של חולי קורונה באמצעות איכון טלפונים סלולריים של אזרחים. לדברי הגורמים מדובר בצעדים מדודים לאור הצפי לעלייה משמעותית במספרם של חולי קורונה.
במשרד הבריאות הצליחו לאתר את מקור ההדבקה של שני החולים שחשבו שמקור ההדבקה שלהם לא ידוע. כמו כן, 3,200 רופאי משפחה פנו למרכז הלאומי לבקרת מחלות בנוגע למקרים של חולים שהגיעו עם תסמינים שדומים לתסמיני קורונה אך לא עומדים בקריטריונים של הבדיקות – ולכן לא נבדקו@kettydor #חדשותהערב pic.twitter.com/yEaZOWnhxA
— כאן חדשות (@kann_news) March 15, 2020
לדברי הגורמים ישנם צעדים שהמשטרה יכולה לעשות והיא תבצע אותם. עם זאת בחלק מן המקרים לא יהיה מנוס מביצוע פעולות על ידי אנשי שב"כ. על פי הנוהל שגובש נציגי משרד הבריאות יפנו לשב"כ בבקשה לקבלת מידע ומידע זה לא יישמר בשירות הביטחון לאחר הנפקתו.
במשרד הבריאות הצליחו לאתר היום את מקור ההדבקה של שני החולים בקורונה שמקור ההדבקה שלהם לא היה ידוע. האיתור התבצע באמצעים טכנולוגיים של איכון סלולארי. בבדיקה התברר כי שני החולים באו במגע עם חולים אחרים ששבו מחו"ל. כך שבמקרים אלו אין מדובר בהדבקה מקומית של חולים.
המעקב אחרי החולים: גורמים בכירים במשרד המשפטים אומרים שמדובר בצעד מחויב המציאות, על רקע הצפי להידבקות נרחבת. לטענתם, מעורבות השב"כ תהיה מצומצמת. המהלך יהיה רק בהסכמת החולה, למעט מקרים חריגים. את המידע יבקשו ויקבלו רק גורמים מוסמכים במשרד הבריאות@almog_tamar #חדשותהערב pic.twitter.com/K88sPP43Zl
— כאן חדשות (@kann_news) March 15, 2020