בית המשפט המחוזי בירושלים דחה היום (שלישי) את בקשתו של ראש הממשלה לדחיית פתיחת משפטו. כך שבעוד שבוע, ב-17 במארס, יתקיים דיון ההקראה שיחל את ההליך המשפטי. בנימוק שכתבה השופטת רבקה פרידמן-פלדמן נכתב כי "תשובת הנאשמים לאישומים לא מתבקשת בשלב זה. לפיכך אין בנימוקים שהוגשו כדי להצדיק את דחיית הדיון".
אתמול הודיעה הפרקליטות לבית המשפט שהיא מתנגדת לבקשת ראש הממשלה לדחות ב-45 ימים את מועד דיון ההקראה. כפי שפורסם בכאן חדשות, הבקשה הוגשה תחילה אתמול לפרקליטות, אולם משלא התקבלה תשובה, הוגשה בקשה לבית המשפט.
בתשובתה לבקשה, כתבה המדינה כי מבחינתה אין צורך בדחייה כדי לאפשר לסניגורים ללמוד את החומר, שכן ממילא מדובר בדיון שהו הם לא נדרשים להגיב לאישום, אלא בדיון תזכורת טכני שנועד לקביעת מועדים בנוכחות הצדדים.
משפט נתניהו | בפרקליטות נוטים שלא להסכים לבקשת דחיית תחילת משפטו של רה"מ או להסכים לתקופה קצרה יותר מ-45 הימים שמבקשים הסניגורים. עוד בטרם הוגשה הבקשה הגדירו אותה הסנגורים "טכנית" בטענה שהיא מתבססת על אי קבלת כל החומרים@almog_tamar #חדשותהערב pic.twitter.com/aE64QpTYyq
— כאן חדשות (@kann_news) March 8, 2020
הדיון הראשון במשפטו של ראש הממשלה אמור להיערך ב-17 במארס בשעה 15:00, בבית המשפט המחוזי בירושלים. ראש הממשלה יהיה חייב להיות נוכח בדיון שבו יוקרא כתב האישום. אך ניתן להעריך שסנגוריו יבקשו פטור. נתניהו מואשם בשוחד בתיק 4,000, ובמרמה והפרת אמונים בתיקים 1,000 ו-2,000.
בראש הרכב שלושת השופטים שינהלו את משפטו של ראש הממשלה תעמוד השופטת רבקה פרידמן-פלדמן, ולצידה יהיו השופטים משה בר-עם ועודד שחם. השופטת פרידמן-פלדמן ישבה בהרכב שהרשיע את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט בקבלת דבר במרמה ובהפרת אמונים בפרשת טלנסקי.
ההחלטה הובילה לביקורת במערכת המשפטית בקרב סנגורים. עו"ד ניר יסלוביץ, סנגור פלילי, אומר כי "עצם העובדה שבית המשפט סירב להיעתר לבקשת דחייה שגרתית המוגשת על ידי סניגורים מאחר וטרם התקבל בידם מלוא חומר החקירה מעוררת תמיהה וזאת בלשון המעטה מן הראוי היה לקיים דיון שמלוא החומר התקבל בידי ההגנה ולא לקיים דיון נחפז שפוגע במראית פני הצדק".