הפרקליטות מתנגדת לבקשת רה"מ לדחות את תחילת משפטו

הפרקליטות מתנגדת לדחיית תחילת משפט רה"מ
נתניהו הגיש הבוקר בקשה לדחיית מועד פתיחת משפטו ב-45 יום. בפרקליטות השיבו שאין צורך בדחייה, שכן מדובר בדיון שנועד לקביעת מועדים בלבד. גנץ בתגובה "זה התחיל: דחייה - הימלטות - התגברות. לא יקרה"
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
נתניהו בוועידת השלטון המקומי, פברואר 2020
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

הפרקליטות הודיעה היום (שני) לבית המשפט המחוזי בירושלים כי היא מתנגדת לבקשת ראש הממשלה לדחות ב-45 ימים את מועד דיון ההקראה שמהווה את פתיחת משפטו ויועד לשבוע הבא. כפי שפורסם אמש בכאן חדשות, הבקשה הוגשה תחילה אתמול לפרקליטות, אולם משלא התקבלה תשובה, הוגשה בקשה נוספת לבית המשפט המחוזי. הטענה: לא התקבלו כל חומרי החקירה.

בתשובתה לבקשה, כתבה המדינה כי מבחינתה אין צורך בדחייה כדי לאפשר לסניגורים ללמוד את החומר, שכן ממילא מדובר בדיון שהו הם לא נדרשים להגיב לאישום, אלא בדיון תזכורת טכני שנועד לקביעת מועדים בנוכחות הצדדים. יו"ר כחול לבן בני גנץ כתב בטוויטר בתגובה "זה התחיל: דחייה - הימלטות - התגברות. לא יקרה".


הדיון הראשון במשפטו של ראש הממשלה אמור להיערך ב-17 במארס בשעה 15:00, בבית המשפט המחוזי בירושלים. ראש הממשלה יהיה חייב להיות נוכח בדיון שבו יוקרא כתב האישום. נתניהו מואשם בשוחד בתיק 4,000, ובמרמה והפרת אמונים בתיקים 1,000 ו-2,000.

לקריאת כתב האישום המלא נגד נתניהו – לחצו כאן

בראש הרכב שלושת השופטים שינהלו את משפטו של ראש הממשלה תעמוד השופטת רבקה פרידמן-פלדמן, ולצידה יהיו השופטים משה בר-עם ועודד שחם. השופטת פרידמן-פלדמן ישבה בהרכב שהרשיע את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט בקבלת דבר במרמה ובהפרת אמונים בפרשת טלנסקי.

בסיבוב השני של משפטו, היא זכתה לביקורת פנימית לאחר שכתבה כי הייתה מרשיעה את אולמרט גם בסיבוב הראשון, בניגוד לחבריה שזיכו אותו. השופט שחם, שנחשב מומחה בתחום הגבלים עסקיים, היה בדעת מיעוט בתיק צחי הנגבי וחשב שיש להרשיעו, אולם לבסוף נפסק כי יש לבטל את האישום מטעמי הגנה מן הצדק.

הפופולריים