בג"ץ קבע היום (חמישי) פה-אחד כי יש לאפשר לזוגות בני אותו המין, ולגברים יחידים בעלי זיקה גנטית ליילוד, לבצע הליך פונדקאות בישראל. השופטים קבעו שהחוק המונע מגברים יחידים ומבני זוג בני מין אחד את האפשרות לעשות שימוש בהליך פונדקאות, פוגע "פגיעה בלתי-מידתית" בזכות לשוויון ובזכות להורות, ואינו חוקתי.
בנוסף, הרכב השופטים, שכלל את הנשיאה אסתר חיות, חנן מלצר, ניל הנדל, עוזי פוגלמן ויצחק עמית, הורה למדינה לתקן את החוק בתוך שנה, אחרת יינתן סעד אופרטיבי מבית המשפט - באמצעות "קריאה לתוך החוק" של הסדר שוויוני, או באמצעות ביטול הוראות החוק. לדבריהם, החוק הנוכחי מפלה גברים יחידים על רקע מגדרי, וגברים שחיים בזוגיות חד-מינית על רקע נטייה מינית.
"מהיום אנחנו יכולים להקים משפחה לתפארת - בדיוק כמו כולם"
איתי ויואב פנקס ארד, שעתרו לבית המשפט לפני עשר שנים, ויושב ראש עמותת "אבות גאים", עוז פרבין, אמרו בתגובה כי זהו יום "דרמטי ומרגש, שבו ישראל עושה סוף סוף צעד למשפחת המדינות המתקדמות בעולם", ביחס לזכויות להט"ב. "אנחנו מאושרים שאחרי עשר שנים, בג"ץ קיבל החלטה אמיצה ונכונה, שעושה צדק כלכלי וחברתי לעשרות אלפי זוגות להט"בים. גם אם יש עוד דרך לעשות כדי להגיע לשוויון מלא, מהיום כולנו יכולים להקים משפחה לתפארת - בדיוק כמו כולם", הוסיפו.
השר אוחנה: "שמח מתוכן הפסיקה - אך ההכרעה צריכה להתקבל בכנסת"
שר המשפטים אמיר אוחנה, שהצביע בניגוד למשמעת הקואליציונית נגד חוק הפונדקאות של השר ליצמן, אמר בתגובה: "באופן עקרוני אני שמח מתוכן פסיקת בית המשפט העליון התומכת בדיוק בדברים בהם אני מאמין. אך יחד עם זאת, אני חייב גם להישאר נאמן לעקרונותיי - מי שאמור לקבל את ההכרעות הערכיות בדמוקרטיה, זה הציבור באמצעות נבחריו, כלומר – הכנסת".
יושב ראש כחול לבן בני גנץ מיהר להגיב גם הוא לקביעת בג"ץ וצייץ: "הגיע הזמן לתקן את חוק הפונדקאות באופן שוויוני ולהפסיק לדבר עליו. השלב הבא - ברית הזוגיות". יושב ראש מרצ ניצן הורוביץ כתב בחשבון הטוויטר שלו: "כבוד לבית המשפט שעשה צדק, בוז לממשלה שמרחה את זה כבר שנים. עוד נצחון לקהילה הגאה שלנו, ולחברה ישראלית שפויה".
לדברי יושבת ראש האגודה למען הלהט"ב, הילה פאר, ״מדובר בהחלטה היסטורית למדינת ישראל, לקהילה הגאה ואלפי זוגות ישראליים שיממשו את זכותם הבסיסית להיות הורים. אנחנו גאים וגאות להיות מי ומה שאנחנו בכל מקום במדינה שלנו. זאת התשובה להסתה ולאפליה שמגיעה גם היום מנבחרי הציבורי וממשרדי הממשלה".
מנגד, בעוצמה יהודית הגיבו בזעם להחלטה ומסרו: "שוב בג"ץ מתערב באופן בוטה ועושה עוד צעד שמקעקע את הזהות היהודית של מדינת ישראל. נדרוש מיד לאחר הכניסה לכנסת להוסיף לבית המשפט העליון 15 שופטים בעלי תפיסה יהודית-ציונית ואת שינוי השיטה לבחירת שופטים, כך שבג"ץ יהיה גוף שישמור על הזהות היהודית של המדינה, ולא כזה שיפגע בה".