בית המשפט המחוזי בירושלים מקיים היום (רביעי) דיון ההוכחות הראשון לאחר קביעת צוות מומחים מטעם בית המשפט כי מלכה לייפר כשירה לעמוד לדין והיא מתחזה לחולה. עורכי דינה של לייפר צפויים לחקור את הפסיכיאטרים שנתנו את חוות הדעת, ולהציג מומחים מטעמם שיסתרו את חוות הדעת. לייפר פתורה מלהתייצב בדיון כפי שהיה עד כה. הדיון מתקיים בדלתיים סגורות.
נשיא המדינה ראובן ריבלין נפגש הבוקר בקנברה עם ראש ממשלת אוסטרליה, סקוט מוריסון. בפגישתם דן ריבלין עמו בסוגיית הסגרתה לאוסטרליה של מלכה לייפר, הנאשמת בפדופיליה במדינה.
ריבלין הבהיר כי מדינת ישראל לא תאפשר לאיש להשתמש במוסדותיה כדי להימלט מהחוק, ומסר למוריסון דוח בנושא, שהוכן בעבור הנשיא לקראת הביקור. ריבלין אמר כי הוא מבין היטב את התחושות הקשות של הרשויות והקהילה היהודית באוסטרליה, וכי בכוונתו לשקפן לגורמים הנוגעים בדבר בישראל.
ניקול מאייר, אחת מנפגעות לייפר, שהגיעה לדיון סיפרה: "החלטתי לעזוב הכול וטסתי לישראל רק כדי להיות נוכחת בדיונים, להסתכל על השופט ולומר לו 'תראה כמה זה חשוב לנו'. מאז שנתנו את הצהרתנו לפני תשע שנים, אנחנו מחכות לסגירת מעגל".
בהתייחס לקביעת צוות המומחים שלייפר מתחזה לחולה, אמרה מאייר: הייתי עם האישה הזאת שמונה שנים, אני מכירה אותה. ידעתי לאורך כל הזמן הזה כמה היא מניפולטיבית. עכשיו שגם התביעה אמרה שלייפר מתמרנת את המערכת והיא למעשה כשירה לעמוד לדין היוותה הקלה גדולה עבורנו".
מלכה לייפר חשודה ב-74 מקרים של תקיפות ומעשי אינוס כשהייתה מנהלת בית ספר היהודי במלבורן. השלטונות באוסטרליה דורשים את הסגרתה. לאחר פרוץ הפרשה הגיעה לייפר לישראל ומאז מתנהל הליך ההסגרה. בחודש שעבר קבעה ועדת מומחים שדנה בנושא כי לייפר כשירה לעמוד לדין.
ריבלין ומוריסון דנו גם בסוגיית התפשטות הקורונה. מוריסון הבהיר כי ארצו נקטה אמצעי זהירות חמורים בשלבים מוקדמים של ההתפרצות. בשולי פגישתו עם מוריסון נועד הנשיא ריבלין גם עם חברי פרלמנט יהודים ועם מנהיג האופוזיציה אנתוני אלבניזי.