הוועדה למתן היתרים שליד משרד מבקר המדינה קיבלה את בקשת ראש הממשלה לקיים דיון מחודש בבקשתו למימון הוצאותיו המשפטיות, כך הודיעה הוועדה היום (שלישי). בניגוד להחלטת הוועדות הקודמות, קובעת הוועדה שיש מקום לדיון מחודש בבקשת נתניהו, כיוון שהשתנו הנסיבות.
הוועדה הצביעה על הגשת כתב האישום נגד ראש הממשלה והיקף החומרים והעדויות הצפויים במשפט כמצדיקים דיון מחודש בבקשתו לקבל מימון ממקורבו ספנסר פרטרידג'. לאחר קבלת הבקשה לדיון נוסף, תתכנס הוועדה לדון בגופה של הבקשה.
הוועדה ציינה את עלותו הגבוהה של הייצוג המשפטי כאחד משיקוליה: "הוועדה נותנת משקל רב לעובדה שבעת הזאת לא ניתן להעריך במדויק את העלויות אלא לשערן כעלויות רבות עד מאוד, על פי מייצגי ראש הממשלה ההערכה היא של כ-10 מיליון שקלים, לכל הפחות".
בעבר ביקש ראש הממשלה מימון גם ממקורבו פרטרידג' וגם מבן דודו מליקובסקי, אולם בקשתו מוועדת ההיתרים לדיון חוזר נגעה רק לפרטרידג', שלפי נימוקי הוועדה "כבר חתם על הסכם ניגוד עניינים שאושר על ידי היועץ המשפטי לממשלה, ונתן לראש הממשלה הלוואה בסך 2 מיליון שקל".
הלוואה זו אמנם אושרה על ידי מבקר המדינה מתניהו אנגלמן, אך זכתה לביקורת ציבורית. השופט בדימוס אליהו מצא, לשעבר המשנה לנשיא בית המשפט העליון, תקף את המבקר בעניין. "אישור ההלוואה לראש הממשלה בנימין נתניהו - דבר תמוה ביותר", אמר. מצא תקף את התנהלותו של המבקר וטען כי המינוי שלו נועד "לקדם את האינטרסים האישיים של נתניהו".
הרכב הוועדה שאישרה את בקשת נתניהו לדיון חוזר הינו הרכב שונה מזה שדחה את בקשתו בחודש יוני. מבקר המדינה מתניהו אנגלמן הודיע באוגוסט על הרחבת הרכב הוועדה למתן היתרים ועל מינוי שמונה חברים חדשים לוועדה למשך שנתיים. בדיקת כאן חדשות העלתה כי לחברים החדשים בוועדה יש זיקות פוליטיות ועסקיות שיכולה להיות להם השלכה על היכולת שלהם לדון בעניינם של שרים וסגני שרים.