בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל היום (שישי) את ערעור המדינה, ואישר חיפוש כירורגי במכשירים הניידים של ארבעה מיועצי ראש הממשלה. היועצים נחקרו בעקבות הטרדת עד המדינה שלמה פילבר, והמשטרה הודתה שחלק מהחיפושים בזמן החקירה נעשו שלא כדין. עם זאת, החליט בית המשפט לקבל את עמדת נציגת המשטרה ולאשר את המהלך.
למרות החלטתו קבע השופט כי "יודגש כי אין בהחלטה זו ולו בשמץ כדי לקעקע את העיקרון הברור והנחרץ לפיו חיפוש במכשיר טלפון חכם, שהוא למעשה מחשב, ייעשה אך ורק באמצעות צו שיפוטי. אין בתוצאתה של החלטה זו להפחית מחומרת התנהגותם הבעייתית של החוקרים במקרה זה".
המחלוקת בפרשה הייתה האם למרות ההתנהלות בחקירה, אפשר לחפש התכתבויות מאותם ימים. ההליך עבר כמה גלגולים, הגיע עד לבית המשפט העליון וחזר לשלום.
עורכי הדין עמית חדד ונועה מילשטיין מסרו בתגובה: "אנו נפנה לבית המשפט העליון בעקבות החלטת המחוזי. אנו נעמוד על כך שהפסיקה ההיסטורית שקבע בית המשפט העליון ביחס לזכויות נחקרים - תיושם ככתבה וכלשונה".
בחודש שעבר בית משפט השלום בתל אביב אישר למשטרה את צווי החיפוש בחומר שהוצא ממכשירו של עופר גולן בלבד - ולא משל היועצים האחרים. גם את החיפוש בטלפונו של גולן, יועץ התקשורת של משפחת נתניהו ומנהל קמפיין הליכוד, סייג השופט במגבלות ותנאים אותם הציב.
בכירים במטה הבחירות של הליכוד, בהם גולן ודובר הליכוד אוריך, נחקרו לפני כמה חודשים ביחידת להב 433, בחשד להטרדת עד המדינה שלמה פילבר. החקירה החלה בעקבות סרטון שהופץ ברשת בחודש אוגוסט במהלך מערכת הבחירות האחרונה, ובו נראים אנשי מטה הליכוד לכאורה ממקמים רכב של חסידי ברסלב סמוך לביתו של פילבר, וקוראים כלפיו קריאות ברמקולים.
בתחילת חודש נובמבר פנו עורכי דינם של אוריך וגולן ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בדרישה לעצור את החקירה נגדם ולסגור את התיק בעקבות "שורת כשלים בלתי-חוקיים בהם כבר הודו המשטרה והפרקליטות". בית המשפט השלום קיבל את הטענה כי נפלו פגמים בהתנהלות המשטרה במהלך חקירת החשודים, כשהחיפוש והתפיסה של הניידים בוצעו בלי שיהיה צו מיוחד מראש.