בצל הביקורת: ועדת בדיקת מח"ש דחתה את זימון העדים

בצל הביקורת: ועדת בדיקת מח"ש דחתה זימון עדים
זימון העדים נדחה בעקבות העתירות שהוגשו לבג"ץ נגד הקמת הוועדה. דיון ראשון בעתירות צפוי להתקיים בשבוע הבא והזימונים נדחו ל-4 במארס. השר אוחנה: "אינני שותף להחלטות או לשיקולי הוועדה - אך אני מגבה אותה"
מחבר אמוץ שפירא וצח שפיצן מחבר אמוץ שפירא וצח שפיצן
Getting your Trinity Audio player ready...
מח"ש, המחלקה לחקירות שוטרים
צילום: צילום: הדס פרוש, פלאש 90

בצל הביקורת נגדה, ועדת הבדיקה הממשלתית בעניין המחלקה לחקירות שוטרים (מח"ש), דחתה היום (שני) את זימון העדים בעקבות העתירות שהוגשו לבג"ץ נגד הקמת הוועדה. דיון ראשון בעתירות צפוי להתקיים בשבוע הבא והזימונים נדחו ל-4 במארס.

"כמות הפניות תוכנן שקיבלה הוועדה עד כה, מלמדים כי נושא הוועדה הוא בעל חשיבות רבה ביותר וכי לוועדה צפויה עוד עבודה רבה. בעקבות החלטת הוועדה על הדחייה, נדחה גם זימונה של ראש מח"ש, קרן בן מנחם, שנדרשה להופיע בפני הוועדה ביום רביעי. עמותת "משמר הדמוקרטיה הישראלית", שהגישה בשבוע שעבר עתירה לבג"ץ בדרישה לבטל את החלטת הממשלה, הביעה שביעות רצון מהדחייה. 

שר המשפטים אמיר אוחנה התייחס להחלטה: "מרגע שהממשלה מינתה את הוועדה בראשות השופט, היא הפכה לישות עצמאית ובלתי תלויה, שתפקידה להגיע לחקר האמת - וטוב שכך. אינני שותף להחלטה ו/או לשיקולי הוועדה - אך אני מגבה אותה. העיקר שתפעל לבדוק מדוע האמון במח״ש כה ירוד וממילא בכתב המינוי נקבע כי תגיש את ממצאיה רק בעוד ארבעה חודשים".

בניגוד לעמדת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, אישרה הממשלה את הקמת הוועדה לפני כשבוע ושלושה ימים אחרי כן, החלה הוועדה את פעילותה. הוועדה פרסמה לציבור קול קורא לשליחת עמדות והצעות שנוגעות לענייניה. הוועדה, בראשות השופט בדימוס הרן פיינשטיין, ציינה כי תזמין אליה פונים לתת עדות. שני חברי הוועדה הנוספים הם פרופ' אברהם דיסקין ופרופ' רינת קיטאי סנג'רו. 

הפופולריים