העליון: היבא יזבק ולריסה עמיר יוכלו להתמודד לכנסת

היבא יזבק ולריסה עמיר יוכלו להתמודד לכנסת
בית המשפט קיבל את ערעורן של חברת הכנסת מהרשימה המשותפת ושל ראש רשימת משפט צדק על החלטת ועדת הבחירות המרכזית - לפסול אותן מלהתמודד. יזבק: "החלטת העליון הוכיחה כי מדובר ברדיפה פוליטית"
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
לריסה טרימבובלר עמיר וח"כ היבא יזבק
צילום: צילומים: יונתן זינדל, פלאש 90

בית המשפט העליון קיבל היום (ראשון) את הערעורים שהגישו חברת הכנסת היבא יזבק מבל"ד והרשימה המשותפת וראש רשימת משפט צדק, לריסה עמיר, על החלטת ועדת הבחירות המרכזית לפסול אותן מלהתמודד בבחירות. בכך הפכו שופטי העליון את החלטות ועדת הבחירות המרכזית שפסלה את יזבק ועמיר, והן יוכלו להתמודד בבחירות.


חברת הכנסת היבא יזבק אמרה לאחר הכרעת בית המשפט: "החלטת העליון מוכיחה שמדובר ברדיפה פוליטית. אמשיך לפעול למען השגת צדק ושוויון ולהביא לסיום הכיבוש. מסע ההסתה של הימין רק מוכיח את צדקת דרכנו".

בעוד שנשיאת בית המשפט העליון אסתר חיות סברה שיש לפסול את חברת הכנסת מהרשימה המשותפת, במקרה של עמיר בית המשפט קבע פה אחד כי יש לאפשר לרשימתה להתמודד. בפסק הדין נכתב: "אף שהתבטאויותיה של טרימבובלר העומדת בראש הרשימה, כמו גם מטרותיה המוצהרות, מקוממות ומעוררות שאט נפש, הרי ששאט נפש לחוד ועילת פסילה מהתמודדות בבחירות לכנסת – לחוד".

חבר הכנסת איצק שמולי, יוזם העתירה נגד מפלגתה של לריסה עמיר, אמר: "אני מכבד את בית המשפט והכרעתו, אך מסתייג ממנה. אין ספק שיגאל עמיר השפל עומד מאחורי המפלגה הזו כדי להפיץ את משנתו הרעילה ולהביא לשחרורו המוקדם. בלתי מתקבל על הדעת שטרוריסט שהתנקש בדמוקרטיה יטען היום שהוא מקבל את כלליה ויהנה מזכויותיה". 

לפני שבוע וחצי פסלה מליאת ועדת הבחירות המרכזית את חברת הכנסת היבא יזבק מלהתמודד ברשימה המשותפת בבחירות לכנסת בעקבות שורת התבטאויות שלה סביב מחבלים פלסטינים האסורים בישראל או ששוחררו. בית המשפט העליון דן בערעור שהגישה בשבוע שעבר. זאת, למרות עמדת היועץ המשפטי לממשלה כי אין די ראיות כדי להביא לפסילתה של יזבק. יזבק אמרה בתום הדיון: "הקשר היחידי שלנו לאלימות הוא המאבק בו - ונמשיך בדרך הזו". מחוץ לאולם נרשם עימות בין אנשי הרשימה המשותפת ואנשי עוצמה יהודית שמבקשים לפסול את יזבק.

נוסף על כך פסלה מליאת הוועדה גם את מפלגת 'משפט צדק' בראשות לריסה עמיר-טרימבובלר. זאת, בניגוד לעמדת היועץ המשפטי לממשלה. 13 חברי הוועדה הצביעו בעד הבקשה שהגישה העבודה-גשר-מרצ, ולא היו מתנגדים. זאת לאחר שחברי הכנסת מטעם הליכוד, מרצ, ימינה ויהדות התורה החליטו שלא להשתתף בדיון זה, ולא להצביע בעניין.

הפופולריים