תאונת העבודה בראשל"צ: המנופאית באתר נעצרה

תאונת העבודה בראשל"צ: המנופאית באתר נעצרה
המנופאית חשודה בגרימת מוות ברשלנות של פועל באתר הבנייה. מעדויות בזירה עלה כי המנופאית פגעה בעובד עם חלק שמחובר למנוף. על פי העדויות, הפועל היה מחובר לרתמה וחבש קסדה
מחבר דניאל אלעזר ואיתי שיקמן מחבר דניאל אלעזר ואיתי שיקמן
Getting your Trinity Audio player ready...
אתרי בנייה ברמת בית שמש, פברואר 2019
צילום: צילום: הדס פרוש, פלאש 90

המשטרה עצרה אתמול (רביעי) מנופאית, בת 53 מאשקלון, בחשד לגרימת מוות ברשלנות של פועל בן 25, אזרח טורקיה, באתר בנייה ברחוב הלח"י בראשון לציון. מעדויות בזירה עלה כי המנופאית פגעה בעובד עם חלק שמחובר למנוף. על פי העדויות, הפועל היה מחובר לרתמה וחבש קסדה.

הבוקר פרסם מינהל הבטיחות במשרד העבודה והרווחה נתונים על תאונות עבודה קטלניות שאירעו בשנת 2019. לפי הנתונים, 84 פועלים נהרגו במהלך עבודתם בשנה שעברה - עלייה של 22% מ-2018. מגמת העלייה נמשכת באופן עקבי, מ-52 הרוגים ב-2017, ל-69 ב-2018 ועד ל-84 בשנה האחרונה. הנתונים אינם כוללים שלושה הרוגים בתאונות עבודה מתחילת 2020. 

בנתוני שפורסמו נכללו גם רשימת חברות הבנייה שבהן נהרגו יותר משני פועלים בשנים 2019-2017: רמי שבירו ונאות שמיר בע"מ, אלקטרה בנייה, אשכול פרויקטים, דונה חברה להנדסה ובנין, ש.שטרית ות.ע.ן עבודות עפר בע"מ. 

הפופולריים