השופט הבכיר שהתכתב עם ראש לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה הוא נשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב - השופט איתן אורנשטיין. כך התיר היום (רביעי) לפרסום בית משפט השלום בתל אביב. כמו כן, הותרה לפרסום גם ההתכתבות ביניהם, זאת בעקבות עתירת כאן חדשות וגופי תקשורת נוספים. טרם הפרסום, ביקר השופט בחריפות את הפגיעה בפרטיותו של נוה.
השופט אורנשטיין הגיב על פרסום ההתכתבות בהודעה שהוציא: "מדובר בהתכתבות עניינית הנוגעת לנושאים מערכתיים-ניהוליים והניסיון לייחס לה מימד של התחייבות על בסיס אישי כלשהו אין לו שחר". נוה הגיב לאחר החלטת בית המשפט: "יגיע הזמן לדבר, ויש לי הרבה מה להגיד. בבוא העת אנחנו נאמר את כל מה שצריך לומר". כשנשאל אם לדעתו היתה רדיפה אישית נגדו מצד פרקליט המדינה שי ניצן, השיב: "מה דעתך?".
אפי נוה בתגובה ראשונה לאחר החלטת בית המשפט: "יגיע הזמן לדבר, ויש לי הרבה מה להגיד. בבוא העת אנחנו נאמר את כל מה שצריך לומר". כשנשאל אם לדעתו היתה רדיפה אישית נגדו מצד פרקליט המדינה שי ניצן, השיב: "מה דעתך?"@almog_tamar pic.twitter.com/QJiQtLtPql
— כאן חדשות (@kann_news) 8 בינואר 2020
מדובר בהתכתבות שנערכה בחודש מאי בשנת 2016 בין נוה לבין השופט אורנשטיין, שהיה מועמד אז לנשיא בית המשפט המחוזי, שבראשו הוא עומד היום. הסמכות בחוק למינוי הייתה נתונה בידי שרת המשפטים דאז איילת שקד ובהסכמת נשיאת בית המשפט העליון לשעבר מרים נאור. זאת בהתאם לקבלת המלצה מוועדה מייעצת שראיינה את המועמדים ומגורמי חוץ שונים, בהם ראש הלשכה.
לקראת כינוס הוועדה המייעצת, קיים נוה כראש הלשכה שיחות עם המועמדים השונים וביניהם השופט אורנשטיין. נוה ביקש לברר מה היא תוכנית העבודה הארגונית שלו ומה השיפורים הניהוליים שבכוונתו לבצע אם ייבחר לתפקיד.
פרשת אפי נוה | אילו חומרים הודלפו מהטלפון הנייד של יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר? מי החשודים המרכזיים במעשה? והאם המשטרה תפתח בחקירה על סמך החומרים שהודלפו שלא כחוק? @Roi_Yanovsky עושה סדר #ערבערב pic.twitter.com/ZF6WRZUGrs
— כאן חדשות (@kann_news) 31 בדצמבר 2019
במסגרת זאת, ציין נוה בפני השופט אורנשטיין כי ראוי לחזק את ההתמקצעות בתחומים שונים, בהם התחום הנזיקי, המנהלי ותובענות ייצוגיות, אשר לגביהם התלוננו עורכי הדין כי בית המשפט המחוזי בתל אביב לא נתן מענה מקצועי מספק. אורנשטיין השיב כי הוא מתכוון לתקן את המצב ולפעול לשיפור ולחיזוק ההתמקצעות של השופטים המופקדים על תחומים אלה.
בעקבות ההתכתבות ביניהם, כתב נוה שהוא מתכוון לתמוך במועמדות השופט אורנשטיין לתפקיד הנשיא וכי הוא המועמד המועדף על הלשכה. בהודעת בית משפט השלום הוהבר כי מדובר בהתכתבות עניינית הנוגעת לנושאים מערכתיים וניהוליים. "הניסיון לייחס לה ממד התחייבות על בסיס אישי - אין לו שחר", נכתב בהודעה. "השופט אורנשטיין אכן נבחר בהמלצת הוועדה המייעצת לנשיא המחוזי על ידי השרה שקד והנשיאה נאור וזאת בזכות כישוריו המצוינים, והוא ממלא את התפקיד בהצלחה קרוב לשלוש שנים".
בית המשפט קיים דיון על הסרת צו איסור הפרסום לבקשת כאן חדשות וגופים נוספים. השופט בהחלטתו ביקר בחריפות את הפגיעה בפרטיותו של נוה, אך הסכים לבקשה, בעיקר בשל בקשת השופט לפרסם את תגובתו, שנותנת הקשר והסבר לתכתובת. בניגוד לבקשתו של נוה, קבע השופט שאין טעם בפרסום תגובת השופט ללא פרסום ההתכתבות בין השניים.