פרשת הטלפונים של יועצי רה"מ: "טרם ירדנו לחקר האמת"

יועצי רה"מ והטרדת העד: "טרם ירדנו לחקר האמת"
עו"ד חיים ויסמונסקי, נציג המדינה בתיק נגד יועצי ראש הממשלה, אמר כי הוא מאמין שיש הצדקה להוציא צווי חיפוש ליועצי נתניהו, גם אם מתעלמים מהחיפוש הלא חוקי, שבוצע בטלפונים הניידים שלהם. הוא ציין שההצדקה נובעת מכך שחשוד אחד קשר חשוד אחר למעשים
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
עופר גולן, יונתן אוריך
צילום: צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

עורך הדין חיים ויסמונסקי, ראש מחלקת סייבר בפרקליטות ונציג המדינה בתיק נגד יועצי ראש הממשלה, אמר היום (חמישי) כי בפרקליטות מאמינים שעוד לא ירדו לחקר האמת. ויסמונסקי אמר לתמר אלמוג ומרדכי גילת בכאן רשת ב כי הוא מאמין שיש הצדקה להוציא צווי חיפוש בטלפונים הניידים של יועצי נתניהו, גם אם מתעלמים מתוצאות החיפוש, שבית המשפט קבע שהן פגומות וציין כי ההצדקה נובעת מכך שחשוד אחד קשר חשוד אחר למעשים. 

האזינו לריאיון המלא עם עורך הדין חיים ויסמונסקי בכאן רשת ב

ויסמונסקי הוסיף כי המשך החקירה בפרשת הטרדת עד המדינה שלמה פילבר היא הכרחית, ולכן צווי החיפוש הכרחיים. "מבחינת הפרקליטות והמשטרה עוד לא פוצחה כל השרשרת. מי יזם את זה? האם החשודים שאליהם הגענו עומדים בראש השרשרת, או שיש מאחוריהם גורם נוסף? זה אינטרס של הציבור לדעת את זה. שאלה שנייה – האם תוכננו פעולות נוספות?". 

בית המשפט העליון קבע אתמול כי בית משפט השלום יצטרך להכריע אם צווי החיפוש שמבוקשים נגד יועצי ראש הממשלה מבוססים על מידע שהושג כדין, או ממידע שהושג מחיפוש לא חוקי בטלפנים הניידים שלהם. השופט אלרון מתח ביקורת על התנהלות המשטרה וכתב בהחלטתו: "חוקרי המשטרה חרגו מהנהלים פעם אחר פעם בעניינו של כל אחד ואחד מהמבקשים, ולא הבהירו בפניהם כי באפשרותם לסרב לבקשה לעיין במכשיר הטלפון הנייד שברשותם".

בכירים במטה הבחירות של הליכוד, בהם מנהל קמפיין המפלגה עופר גולן ודובר הליכוד יונתן אוריך, נחקרו לפני כחודשיים ביחידת להב 433, בחשד להטרדת עד המדינה שלמה פילבר. החקירה החלה בעקבות סרטון שהופץ ברשת בחודש אוגוסט במהלך מערכת הבחירות האחרונה, ובו נראים אנשי מטה הליכוד לכאורה ממקמים רכב סמוך לביתו של פילבר, וקוראים קריאות כלפיו ברמקולים.

בתחילת חודש נובמבר פנו עורכי דינם של אוריך וגולן ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בדרישה לעצור את החקירה נגדם ולסגור את התיק בעקבות "שורת כשלים בלתי חוקיים בהם כבר הודו המשטרה והפרקליטות". בית המשפט השלום קיבל את הטענה כי נפלו פגמים בהתנהלות המשטרה במהלך חקירת החשודים, כשהחיפוש והתפיסה של הניידים בוצעו בלי שיהיה צו מיוחד מראש.

מיטב החשיפות של כאן חדשות ב-2019 | צפו

הפופולריים