תיקי ראש הממשלה: היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט טרם הכריע אם ניתן יהיה להטיל הרכבת ממשלה על נתניהו למרות האישום הפלילי. לפי הערכות, נכון לעכשיו מנדלבליט לא יכריע עד המועד שהקצה לכך בג"ץ בחמישי הבא, אלא יאמר כי הסוגיה עדיין תאורטית ונמצאת בבחינה.
בג"ץ ביקש את עמדת היועץ גם אם יש מקום להכרעת ביהמ"ש בסוגיה, שכן היועץ נחשב הפרשן המוסמך של הדין. עם זאת - ההערכה היא כי בהמשך לא יהיה מנוס מעיסוק בסוגיה.
היועמ"ש עדיין לא הכריע, ולפי הערכות לא יכריע עד המועד שנתן בג"ץ בשבוע הבא להגיב לשאלה – האם ניתן להטיל על נתניהו את הרכבת הממשלה?@almog_tamar #חדשותהערב pic.twitter.com/6NPph0LrKq
— כאן חדשות (@kann_news) 11 בדצמבר 2019
"שאלות קשות ומורכבות"
בשבוע שעבר אמר מנדלבליט כי כהונה של ראש ממשלה תחת כתב אישום חמור מעוררת שאלות קשות ומורכבות. ממסמך תשובה שנמסר בשמו של היועץ לבג"ץ שלשום, בתגובה לשתי עתירות שביקשו להורות על פיטוריו של נתניהו או יציאתו לנבצרות, כתב מנדלבליט כי נתניהו לא יכול להתפטר עתה מתפקידו משום שהוא עומד בראש ממשלת מעבר ואם יבקש להתפטר לא תהיה לבקשתו משמעות.
מנדלבליט הוסיף אז כי הוא צפוי לפרסם ביום חמישי את עמדתו בעניין מצבו המשפטי של ראש הממשלה נתניהו העומד גם בראש כמה משרדי ממשלה. התנועה לאיכות השלטון עתרה לפני כשבועיים לבג"ץ בבקשה להורות לראש הממשלה להתפטר מתפקידו. בעתירה נכתב כי "ראש ממשלת מעבר זמנית שלא קיבלה את אמון הכנסת הנוכחית, לא יוכל לכהן בצלו הכבד של כתב האישום בעבירות החמורות ביותר שיכול לעבור נבחר ציבור, ולצערנו הרב דומה שאין מנוס מהתערבותו של בית המשפט".