בכיר בתאגיד הגרמני טיסנקרופ הגיב היום (חמישי) לפרסום על כתבי אישום בפרשת הצוללות ומסר לכאן חדשות: "כמו בפעמים קודמות גם אנחנו מקבלים את המידע שלנו מהתקשורת בלבד. לפי מה שאנחנו יודעים תאגיד טיסנקרופ לא עומד תחת חקירה וכך גם אף אחד מעובדיה. לכן כשזה נוגע לתיק 3,000 אנחנו בגדר צופים מהצד".
מכתבי האישום בפרשה עולה החשד שסוכן טיסנקרופ בישראל, מיקי גנור, שיחד בכירים בתמורה לקידום עסקה לרכישת צוללות וספינות קרב מהתאגיד הגרמני. "זה נכון שכשהפרשה התפוצצה קיימנו חקירה פנימית ובה לא נמצאו ראיות לשוחד ומכאן שאנחנו עוקבים בעניין אחר המידע שמגיע מישראל ומקווים ללמוד ממנו ולהסיק מסקנות", אמר הבכיר בטיסנקרופ.
יו"ר כחול לבן בני גנץ התייחס גם כן להחלטה על הגשת כתבי האישום בפרשה. "כמי ששירת 38 שנים במערכת הביטחון לא האמנתי שאשמע את המילים שחיתות וביטחון ישראל נאמרות ביחד. עוד יום עצוב", אמר גנץ.
שר הביטחון בעת מכרז הצוללות, משה יעלון מסר לתקשורת את התייחסותו להתפתחות בפרשה: "אמרתי ואומר גם היום - פרשת רכש הצוללות וכלי השייט ממספנת "טיסנקרופ", היא פרשת השחיתות החמורה ביותר מקום המדינה, בתחום הביטחון". יעלון הוסיף: "ממשלה בראשות כחול-לבן תקים ועדת חקירה שתכליתה חשיפת האמת בנושאים שלא נבדקו עד תום בכלל, ולגבי נתניהו בפרט, כמו אישור מכירת צוללות מתקדמות למצרים, תוך הסתרה משר הביטחון והרמטכ״ל.
מוגשים כתבי אישום חמורים נגד המקורבים ביותר לנתניהו, והוא לא ידע? השאלות ששאלתי את היועץ המשפטי לממשלה בנובמבר 2018, בתום חקירת המשטרה, עדיין נותרו ללא מענה".
חבר הכנסת איציק שמולי מהעבודה-גשר אמר כי "פרשת הצוללות שבמרכזה עסקה מלוכלכת של סחר בביטחון הלאומי עבור בצע כסף מזעזעת ולא נותנת מנוח. העובדה שגם סביבתו הקרובה של נתניהו הייתה חלק, מטילה צל כבד על תיפקודו כראש הממשלה. ישנם רבדים נוספים שעוד נידרש בעתיד לרדת לעומקם במסגרת ועדת חקירה ממלכתית כדי לתת מענה לשאלות נוקבות שעודן פתוחות".
חברת הכנסת סתיו שפיר מהמחנה הדמוקרטי אמרה כי "שוב סביבתו הקרובה ביותר של נתניהו מואשמת בפשעים חמורים והפעם נגבה מחיר בטחוני. אין מנוס מהקמת ועדת חקירה שתהפוך כל אבן ותחקור ביסודיות את חלקו של ראש הממשלה. בינתיים - אסור לתת לו לקבל פה אפילו עוד החלטה אחת".