שר המשפטים אוחנה הודיע היום (שני) כי ימנה ממלא מקום לתפקיד פרקליט המדינה. כפי שפורסם בכאן חדשות לא ניתן למנות פרקליט מדינה קבוע בתקופת בחירות וכן בתקופת ממשלת מעבר. בפוסט שפרסם בפייסבוק ציין שר המשפטים כי אין בכוונתו להאריך את כהונתו של פרקליט המדינה היוצא, שי ניצן.
השר אוחנה מנה בהודעתו את המועמדים לתפקיד ממלא מקום פרקליט המדינה: המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים - שלמה (מומי) למברגר, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה - רז נזרי, המשנה לפרקליטת מחוז מרכז - אורלי בן ארי גינזרג, מנהל המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה - דן אלדד, ופרקליטת מחוז תל אביב - אושרה גז איזנשטיין.
לדברי השר, רשימת השמות אינה סגורה בהכרח ובמידה ויועלו בפניו שמות נוספים מתוך מערכת המשפט יהיה מוכן לשקול זאת. אוחנה ציין כי בימים הקרובים יראיין את המועמדים, ולאחר התייעצויות עם היועץ המשפטי לממשלה ונציב שירות המדינה יקבל את החלטתו.