שופט בית המשפט העליון מנחם מזוז אמר היום (חמישי) כי "המצב של שר משפטים שמתנגד למערכת הוא מציק ומטריד, זה מקשה על תפקוד המערכת". מזוז הוסיף בכנס חיפה למשפט שבמהלך שני העשורים האחרונים, המערכת המשפטית והפוליטית נמצאות בעימות וכי חלק מהמינויים של שרי משפטים קשורים לעניין.
מוקדם יותר התייחס נשיא בית המשפט העליון, השופט אהרן ברק, להחלטה הצפויה של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בתיקי נתניהו: "אני מאמין ששיקוליו הם ענייניים". ברק ציין כי ההפגנות נגד היועץ אומנם מימשו את הזכות החוקתית להפגין, אך הן היו טעות: "אני מבקש מכל עם ישראל - כשהחלטת היועץ תתקבל, יש להתייצב מאחוריו. אל נא נפלג את מדינת ישראל".
המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עורכת הדין דינה זילבר, דחתה את הביקורת המוטחת בפרקליטות ואמרה כי אין אכיפה זדונית: "אני שומעת דברים כמו פרקליטות פושעת, מפלגת צאלח א-דין, תפירת תיקים - זו לא הפרקליטות שאני מכירה".
זילבר קראה לראשי מערכת המשפט: "אנחנו לא יכולים להמשיך להגיב בנימוס. אנחנו צריכים להסביר באופן הכי ברור מהו המחיר החברתי אותו ישלם כל אחד מאיתנו כאזרחי המדינה, אם יפגע הביטחון המשפטי".
השופטת בדימוס דורית ביניש, שהייתה נשיאת בית המשפט העליון, תקפה גם כן את שר המשפטים ואמרה כי הוא "עומד בראש המסיתים נגד הפרקליטות". לדבריה, יש הסתה מפחידה נגד הפרקליטות וכי כואב ומאכזב שבראשה ניצב שר משפטים שלא קרא מעולם לפרקליט המדינה להיפגש עימו. ביניש תהתה מהיכן ישאבו הפרקליטים כוח לבצע את עבודתם כשאין להם על מי להישען.
עוד אמרה כי השר אוחנה, שאמר שלא חייבים למלא אחר כל פסיקות בית המשפט, הפר בעצמו צו של בית משפט בדבריו בכנסת על חקירת עד המדינה ניר חפץ, וזה דבר חמור מאין כמוהו. היא הוסיפה כי אין זה מתפקידו של שר המשפטים לנקוט עמדה בכל הקשור להעמדות לדין. היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה נעדרו מן הכינוס בחיפה בשל הדיונים המרתוניים בתיקי ראש הממשלה. אם לא יהיו עיכובים נוספים, ההחלטה בתיקים צפויה עד סוף החודש.
בסוף חודש אוקטובר תקף שר המשפטים אמיר אוחנה את הפרקליטות בהצהרה שמסר במשרדו בירושלים. אוחנה אמר כי "קיימת פרקליטות בתוך הפרקליטות, שקובעת לוחות זמנים בהתאם לסדר היום הפוליטי. בכך היא הופכת לשחקן פוליטי אף שלא נבחרה". היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ופרקליט המדינה שי ניצן הגיבו: "לא ירתיע אותנו".