ראש לשכת עורכי הדין: לחקור אם הופעלו לחצים על עד המדינה ניר חפץ

ראש לשכת עוה"ד: לבדוק אם הופעלו לחצים על חפץ
לדברי ראש הלשכה, עו"ד אבי חימי, "במציאות שבה מדי יום נחשפות הדלפות מתוך חדר החקירות באותה הפרשה, עלול הדבר לפגוע קשות בזכות הבסיסית להליך משפטי הוגן". משרד המשפטים: הטענות הללו נטענו על ידי באי כוחו של נתניהו בהליך השימוע
מחבר אמוץ שפירא מחבר אמוץ שפירא
ניר חפץ בבית המשפט
צילום: צילום: פלאש 90

ראש לשכת עורכי הדין אבי חימי קרא היום (שלישי) ליועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט לבדוק אם הופעלו לחצים פסולים על עד המדינה ניר חפץ במסגרת חקירות ראש הממשלה בנימין נתניהו. אתמול פורסם בחדשות 12 פרטיו של תרגיל חקירה פסול לכאורה שביצעו במשטרה במהלך גיוסו של חפץ כעד מדינה. מנדלבליט: הטענות נבחנות, אם תתגלה פעולה לא כשורה - הדבר ייבחן.

חימי דורש מהיועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, לבדוק אם אכן הופעלו לחצים פסולים על חפץ כדי שיחתום על הסכם עד מדינה, הסכם שתנאי העריכה שלו הוא אמירת אמת. מתמלילי חקירתו של חפץ שנחשפו אתמול עולים הלחצים שהופעלו לכאורה על עד המדינה, והסתירות בעדותו.


"לחקור לאלתר". ראש לשכת עורכי הדין, אבי חימי. צילום: פלאש 90 

לדברי ראש הלשכה, קיים "חשש כבד כי ככל שיתאמתו החשדות בדבר הפעלת לחצים פסולים על עד המדינה, במציאות בה מדי יום נחשפות הדלפות מתוך חדר החקירות באותה הפרשה, עלול הדבר לפגוע קשות בזכות הבסיסית להליך משפטי הוגן, שהיא מעקרונות היסוד במשטר דמוקרטי". הוא הוסיף כי הוא "קורא לגורמים האמונים מכוח החוק על ביקורת הפרקליטות והמשטרה - נציב תלונות הציבור על הפרקליטות וראש המחלקה לחקירות שוטרים - להיכנס לעובי הקורה ולחקור חשדות אלה לאלתר".

משרד המשפטים מסר בתגובה כי אותן טענות על דרך גביית עדותו של חפץ נטענו על ידי באי כוחו של ראש הממשלה בהליך השימוע שהתקיים לנתניהו לפני כחודש. "הטענות נבחנות בכובד ראש", אומרים במשרד המשפטים, אך מוסיפים: "כמובן שאין זה ראוי וגם איננו מתכוונים לנהל הליך שימוע מקביל בתקשורת. הליך השימוע ובחינת הטענות בעקבותיו הוא הליך מקצועי ונקי מכל השפעה זרה, וימשיך להיות כזה".


במשרד מזכירים כי היועמ"ש כבר השיב בעבר לפניית חימי וכי דעתו נחה מכך שחוקרי המשטרה הבהירו לחפץ כי הם נדרשים לומר אך ורק את האמת, וכי הדברים שמסרו עדי המדינה נמסרו באופן חופשי ומרצון. לדברי המשרד, "יש להבחין בין בחינת הטענות הקשורות לעדי מדינה בכל הנוגע לאמירת אמת על ידם לבין הטענות לפעולות לא תקינות במהלך החקירה". עוד הוסיפו: "יש להיזהר מפני הסתמכות על מידע חלקי, חסר, ולעיתים אף מגמתי או שלא בהקשרו. החלטות לגבי חומר הראיות ולגבי המשמעות המשפטית של רכיב כזה או אחר מהחקירה נעשות לאחר בחינה מדוקדקת של מלוא החומר, וכך יהיה גם במקרה דנן".

"לצד הדברים האמורים, הובהר במכתב כי "ככל שיימצא במסגרת הטיפול בתיקים כי בוצעה פעולה שלא כשורה, הדבר ייבחן ויטופל כנדרש".

הפופולריים