הפרקליטות חתמה היום (ראשון) על הסדר טיעון עם ששת הנאשמים המרכזיים בפרשת גביית דמי החסות בצפון. בסיום חקירת הפרשה הועמדו לדין 31 נאשמים שהואשמו בגביית דמי חסות מעסקים רבים באזור הגליל.
סעיפי האישום החמורים מכתב האישום המקורי: חברות בארגון פשיעה וסחיטה באיומים – אינם מופיעים בכתב האישום המתוקן שאושר היום על ידי בית המשפט המחוזי בנצרת. עוד במסגרת ההסדר סוכם על עונש של שנות מאסר ספורות, המשתנות בין נאשם לנאשם, שיקוזזו עם הזמן בו היו הנאשמים במעצר. כך שלמעשה הם ירצו תקופות מאסר קצרות בלבד.
פרשת הפרוטקשן בצפון, שהייתה לתיק הדגל של המשטרה, הסתיימה בהסדרי טיעון מקלים והאישומים של סחיטה באיומים וחברות בארגון פשע נמחקו. ששת הנאשמים המרכזיים, תושבי טובא זנגרייה, בקרוב יהיו שוב חופשיים. הדיווח של @CBeyar ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/EtvzRpARyA
— כאן חדשות (@kann_news) November 3, 2019