אין אכיפה: הפועלים נהרגים, הקבלנים ממשיכים לבנות

אין אכיפה: הפועלים נהרגים, הקבלנים בונים
הקטל באתרי הבנייה: מתחילת השנה נהרגו 34 פועלים, אבל מספר כתבי האישום נגד קבלנים רשלנים עומד על שמונה בלבד. כ-60% מהתיקים שהגיעו לפרקליטות נסגרים – רובם בגלל מחסור בראיות
מחבר נופר משה פרדו מחבר נופר משה פרדו
אין אכיפה: הפועלים נהרגים – הקבלנים ממשיכים לבנות
צילום:

לפני כשנה מת מוחמד זיאדאת בן ה-17 כתוצאה מקריסת מנוף באתר בנייה תת-קרקעי בגלבוע. עד היום אביו של מוחמד, עאהד, לא יודע מספיק פרטים על התאונה שבה נהרג בנו, ומסתובב עם סימני שאלה גדולים, בראשם - האם היה מישהו באתר הבנייה שהחליט לסכן את חיי הפועלים כדי לחסוך בזמן וכסף? "אני רק יודע שהכבל נקרע", מספר עאהד. "מי אשם? על מי האחריות? מי נתן פקודה לנהג? הכול לא יודעים".

עלי סלים היה שם באותו היום, ונפצע באותה התאונה. על מה שקרה רגעים אחרי, הוא לא מוכן לסלוח: "אני זוכר שהמנהלים ברחו. ירד הדוד עלינו, וכל המנהלים רוצים לברוח. חבר שלי על הארץ והם כולם ברחו".

עד היום לא הוחלט על הגשת כתב אישום בתיק, ומנתונים של הפרקליטות על תיקי תאונות בענף הבנייה מהשנים האחרונות עולה כי מדובר רק במקרה אחד מיני רבים. בין השנים 2018-2016, העבירה המשטרה לפרקליטות המדינה 167 תיקי חקירה בתאונות עבודה בענף הבניין שגרמו למוות או חבלה חמורה של עובדים. תיקים אלו נגעו לתאונות שהתרחשו בין השנים 2013 ו-2018. 62% מהתיקים, 104 במספר, נגנזו. העילה העיקרית לגניזה היא היעדר ראיות.

  "חבר שלי על הארץ והם כולם ברחו". מוחמד זיאדאת שנהרג באתר בנייה בגלבוע (צילום: באדיבות המשפחה)

מאז שבנו מוחמד נהרג, עאהד לא שמע ממנהלי הפרויקט. "אני כועס ועצוב. אלקטרה וסולל-בונה הם האחראים", הוא אומר. כשהוא מגיע לאתר, הוא מקווה להיפגש עם סגן מנהל המקום. תחילה מבקשים ממנו להמתין, ומציעים לשתות. אך באופן לא מפתיע, בסופו של דבר, אף אחד לא התייצב כדי להסביר לאבא הזה - איך קרה שהבן שלו יצא לעבודה ולא חזר.

הפופולריים