ירי כדורי הפלסטיק בכנס כחול לבן: החשודים שוחררו למעצר בית

הירי בכנס כחול לבן: החשודים שוחררו למעצר בית
בית משפט השלום בראשון לציון החליט לשחרר למעצר בית של חמישה ימים את שני תושבי רחובות, בני 16 ו-26, החשודים בתקרית באירוע המפלגה בשבוע שעבר
מחבר הדס גרינברג מחבר הדס גרינברג
Getting your Trinity Audio player ready...
כינוס כחול לבן ברחובות
צילום: צילום: אלעד גוטמן

בית משפט השלום בראשון לציון החליט הלילה (ראשון) לשחרר למעצר בית של חמישה ימים את שני תושבי רחובות, בני 16 ו-26, החשודים בירי כדורי פלסטיק לעבר פעילי כחול לבן בשבוע שעבר בזמן אירוע המפלגה בעיר רחובות.

עורך הדין יוסי פריינטי המייצג את השניים אמר לכאן חדשות: ״כפי שסברתי ממש בתחילה זהו לא תיק למעצר בשום היבט, לא פלילי ובטח לא פוליטי לצערי המשטרה במקרה הזה מונעת כמו בובה על חוטים״.

בשבוע שעבר הנער החשוד הודה במעשה והביע חרטה. הוא הוסיף שמדובר במעשה קונדס בלי הקשר פוליטי. באירוע נפצעו קל שני פעילי המפלגה.

התקרית באירוע כחול לבן ברחובות: המשטרה עיכבה לחקירה שני תושבי העיר נער בן 16 וצעיר בן 26. השניים הודו במעשה: "זה היה מעשה קונדס"@hadasgrinberg pic.twitter.com/ZmMxUSEHuA


האירוע התרחש בסיום נאומו של חבר הכנסת יאיר לפיד. למקום הוזעקו כוחות משטרה ומד"א. הפצועים נחבלו ולא נזקקו לפינוי. באירוע נכחו גם חברי הכנסת עידן רול ויואל רוזבוזוב. הם עזבו את המקום ורק כמה פעילים נשארו בו עם נציגי המשטרה.

לאחר שהאירוע הסתיים, יו"ר כחול לבן בני גנץ הגיע לזירת הכינוס ברחובות, ואמר: "מדובר באירוע חמור. אי אפשר להתעלם מהמגמה החמורה - גם בשבוע שעבר פעיל המפלגה הותקף ברחוב. ככה זה מתחיל ואנחנו זוכרים איך זה נגמר בפעם הקודמת. צריכה להיות פה מערכת בחירות אקטיבית ולא אלימה".

הפופולריים