יו"ר ועדת הבחירות המרכזית השופט חנן מלצר דורש להאיץ את חקירת הזיופים בבחירות, ואף התעמת עם בכירים במשטרה בנושא. כך מפרסם היום (ראשון) פרשן כאן חדשות מרדכי גילת.
חקירת הזיופים בבחירות | עימות בין יו"ר ועדת הבחירות למשטרה: מלצר דורש להאיץ את החקירה. יו"ר ועדת הבחירות ביקש שיוגשו כתבי אישום לפני הבחירות – זאת כדי ליצור הרתעה ולעזור במלחמה על טוהר המידות
— כאן חדשות (@kann_news) 18 באוגוסט 2019
מרדכי גילת ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/rFe66sUOHY
במהלך ישיבה של ועדת הבחירות, שנערכה ביום רביעי האחרון, דנו מלצר ומנכ"לית הוועדה אורלי עדס יחד עם ממלא מקום המפכ"ל מוטי כהן ובכירים נוספים במשטרה בהימשכות חקירת הזיופים בבחירות האחרונות. מלצר אמר לבכירי המשטרה כי חשוב שיוגשו כתבי אישום בתיקים הנחקרים לפני הבחירות הקרובות, על מנת לייצר הרתעה.
לבקשתו של יו"ר ועדת הבחירות, המשטרה חוקרת חמש קלפיות בחשד לזיופים, בעפולה, בכסרא סמיע ובטמרה. באחת מהקלפיות בכסרא סמיע נמצאו פערים משמעותיים בין הרישום בפרוטוקול לבין החומרים שהועברו לוועדת הבחירות. בין השאר, בעוד שנספרו בקלפי 508 קולות כשרים, נמצאו בה 523 פתקים. כמו כן נמצאו 150 מעטפות שנחתמו בידי חבר ועדה אחד בלבד.
בקלפי נוספת בכסרא סמיע, התקבלו חלק ניכר מתוצאות ההצבעה במספרים עגולים. שיעור ההצבעה בקלפי הזו היה 94% ומלצר כתב בפנייתו ליועץ המשפטי לממשלה ולממלא מקום המפכ"ל כי "שיעור הצבעה חריג זה בצירוף הריבוי היחסי של מספרים 'עגולים', מעלה לכאורה חשד שמדובר ברישום שאינו משקף, למצער, את המציאות". בקלפי בטמרה עלה חשד כי יו"ר ועדת הקלפי הכניס כמה מעטפות עם פתקי ש"ס לתיבה.