גלי סילבר, בת זוגו של מייסד טלגראס, עמוס דב סילבר, טענה הערב (חמישי) שהוא יוסגר מאוקראינה לישראל בשעות הקרובות. לדבריה, היא עודכנה כי שוטרים לקחו את סילבר ונקבע כי הוא כשיר רפואית להסגרה. את הדברים אמרה גלי סילבר בלייב פייסבוק שהעלתה לרשת בעקבות ההתפתחויות. טרם נמסרה תגובה ממשטרת ישראל.
בשיחה עם כאן חדשות אמרה סילבר כי התקבל אישור הסגרה, לאחר שבאופן תמוה הופסקו ההליכים שנוהלו באוקראינה. לדבריה, שוטרים אוקראינים הוציאו את בן זוגה מטיפול רפואי לדיון בבית משפט.
סילבר מנהל כמה חודשים מאבק משפטי נגד הסגרתו לישראל, בין היתר בשל היותו אזרח אמריקני ובטענה שנעצר בצורה לא חוקית. עד כה הליך הסגרתו התעכב בשל טענות אלו ודומות שהעלה לפני הרשויות באוקראינה.
בחודש מרץ השנה סילבר נעצר באוקראינה וערער לבית המשפט המחוזי בבירה קייב בדרישה לעצור את הליך הסגרתו לישראל ולשחררו ממעצר. עורכי הדין שייצגו אותו בקייב, ניר יסלוביץ ודניאל פאר, טענו אז כי בניגוד לדין הבינלאומי מי שביצעו את המעצר באוקראינה היו חוקרי יחידת להב 433, והם אלו שגם ביצעו את החקירות ללא נוכחות של שוטרים אוקראינים.
עוד טענו עורכי דינו שבתחילת החקירה החתימו אותו על מסמך באוקראינית, לפיו הוא מסכים להסגרתו לישראל בתוך כחודש, לאחר שאיימו עליו שאם לא יעשה זאת יישאר במעצר בתנאים ירודים במשך שנה לפחות. היום, כאמור, חמישה חודשים אחרי הוא צפוי להיות מוסגר לישראל.
בתחילת חודש מרץ המשטרה עצרה 42 חשודים בניהול קבוצת הטלגרם. על פי החשד, ברשת הטלגראס נמכרו סמים קשים כקוקאין, אקסטזי וכן חשיש ומריחואנה בהיקף של מאות מיליוני שקלים. העבירות המיוחסות לסילבר ולעשרות החשודים הנוספים שנעצרו הן עבירות של חברות בארגון פשיעה.
ב-14 באפריל יחידת להב 433 של המשטרה הודיעה שהסתיימה החקירה, וב-18 באפריל פרקליטות המדינה הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז כתבי אישום נגד 27 מהנאשמים. על פי כתבי האישום, מרבית הסמים שנמכרו ב"טלגראס" כללו סמים מסוג קנאביס בתצורות שונות, אולם בפלטפורמה נמכרו גם סמים מסוגים נוספים, כגון LSD ו-MDMA. כמו כן, מנהלי ועובדי ארגון טלגראס אפשרו ביודעין מכירת סמים לקטינים וחלקם אף עודדו את המכירה לקטינים.
התמורה הנדיבה לעד המדינה בפרשת טלגראס: העד שהפליל את החשודים יקבל מהמשטרה 270 אלף שקל בעבור עדותו ופעילותו – זאת בנוסף לגניזת התיקים נגדו | @Roi_Yanovsky מביא את פרטי ההסכם#חדשותהשבת pic.twitter.com/jwFVwPfyzy
— כאן חדשות (@kann_news) 25 במאי 2019
לטענת הפרקליטות, מנהלי ועובדי הפלטפורמה תיווכו בין למעלה מ-3,000 סוחרי סמים, מתוכם לפחות 250 קטינים, מכל רחבי הארץ לבין כ-200,000 רוכשי סמים. במהלך תקופת פעילותו של ארגון טלגראס, עסקאות הסמים שבוצעו במסגרת הפלטפורמה תפסו חלק ניכר מכלל הסחר בסמים בישראל. הכנסות הארגון מפעולות התיווך לסחר בסמים היו בסה"כ לא פחות מ-30,000,000 ₪.