הגשת כתב האישום נגד השר חיים כץ עשויה להידחות עד לאחר הבחירות. בפני השר כץ עומדות כרגע שתי שאלות מרכזיות - האם לבקש חסינות, והאם להישאר שר או להתפטר כבר עכשיו. לפי הלכת דרעי-פנחסי, כאשר מוגש כתב אישום נגד שר עליו להתפטר. כתב אישום טרם הוגש ולפי שעה מנדלבליט רק הודיע כי החליט על הגשת כתב אישום. אמנם, היועץ המשפטי לממשלה מצפה מהשר כץ להתפטר כבר עכשיו. אולם, הוא צפוי להמתין עד לסוף היום כדי לראות מה החליט. אם כץ לא יתפטר מנדלבליט צפוי לפרסם את חוות דעתו בנושא.
אבל, כץ יכול לקשור בין הפיטורין מתפקיד השר לחסינות. כדי שהיועמ"ש יוכל ליישם את החלטתו להגיש כתב אישום, הוא צריך לחכות לפחות חודש עד ה-13 בספטמבר, ארבעה ימים לפני הבחירות. לכץ יש חודש להודיע ליו"ר הכנסת כי הוא מעוניין בחסינות. במידה ולא יודיע שהוא רוצה את החסינות, רק אז יוכל היועץ להגיש את כתב האישום.
אך אם כץ יודיע שהוא מעוניין בחסינות, תצטרך ועדת הכנסת לדון בבקשה. הכנסת שנמצאת בפגרת בחירות, לא הקימה ועדת כנסת טרם פיזורה. אז אם השר כץ ירצה הוא יוכל לגרור את ההחלטה בעניין החסינות עד ארבעה ימים לפני הבחירות. אז בוודאי תעבור הסוגיה לכנסת הבאה, ושוב היועמ"ש לא יוכל להגיש את כתב האישום.
כאמור, אתמול הודיע מנדלבליט לשר כץ כי יוגש נגדו כתב אישום באשמת מרמה והפרת אמונים בפרשת המניות. כץ נחשד כי מקורבו, איש העסקים מוטי בן ארי, ייעץ לו בניהול תיק ההשקעות שלו, ובמקביל קידם השר הצעת חוק המטיבה עימו. מנדלבליט נתן לשר שהות עד מחר לבחון תוכניותיו, ואם לא יתפטר, צפוי להנחות את ראש הממשלה בנימין נתניהו לפטרו.