סגן שר הבריאות יעקב ליצמן התייחס הבוקר (שלישי) לחשדות נגדו בפרשת הפדופיליה של מלכה לייפר, ובפרשיות נוספות. "מצפוני נקי ולא פעלתי במקרים אלה או במקרים אחרים ממניעים פסולים. טיפול בפניות ציבור הוא ערך עליון עבורי ועלינו לסייע לכל אחד ואחד. אני לא חוזר בי משום דבר ובטוח שאוכיח את חפותי", אמר ליצמן בפתיחת וועידת ישראל לרפואה שהתקיימה בבנייני האומה בירושלים.
סגן השר התייחס גם לעניינים הבוערים שעומדים בפני משרדו וציין כי בראש ועדת סל התרופות השנה יעמוד מנכ"ל בית החולים הדסה פרופ זאב רוטשטיין. ליצמן אמר כי לא ניתן להמתין עד אחרי הבחירות והעברת תקציב, וכי התוספת לתקציב הסל השנה תהיה של לא פחות מ-500 מיליון שקלים ובתקווה שתהיה אף יותר מ-700 מיליון שקלים. בעניין הטיפול בקנאביס רפואי אמר ליצמן כי מלבד התוויות של כאב ופסיכיאטריה, מטופלים יוכלו לקבל מרשמים בלי צורך ברופא מומחה כדי להקל על המטופלים.
בשבוע שעבר פורסם בחדשות הערב בכאן 11 כי כתב אישום כפוף לשימוע צפוי להיות מוגש נגד סגן השר ליצמן, עוד לפני הבחירות בספטמבר. עוד פורסם כי הפרקליטות צפויה לאמץ את המלצות המשטרה לפיהן בפרשת מלכה לייפר, יש תשתית להעמיד לדין את סגן שר הבריאות בעבירות של מרמה, הפרת אמונים והדחת עד. בנוסף, הומלץ להעמידו לדין בעבירות מרמה, הפרת אמונים והצעת שוחד בפרשה בה פעל, לפי החשד, כדי למנוע סגירת מסעדה של מקורבו, בגלל ממצאי תברואה חמורים שגרמו לתחלואה של כמה אנשים.
בסוף השבוע פורסם בחדשות השבת כי משרד מבקר המדינה בודק חשדות לניגוד עניינים של סגן השר בפרשיות השונות וכן חשדות למינוי וקידום מקורבים במערכת הבריאות. החקירה מתקיימת כבדיקה שקטה כבר חצי שנה והיא מתנהלת בתיאום ואישור היועץ המשפטי לממשלה ופרקליטות המדינה.