הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור במשרד המשפטים פרסמה היום (רביעי) את הדוח השנתי שלה לשנת 2018 לפיו שיתוף הפעולה של הרשות עם רשויות מודיעין פיננסי מקבילות בעולם גבר. על פי הנתונים, ישראל שיתפה פעולה עם יותר מחמישים מדינות.
על פי הדוח ב-2018 נרשם גידול של כ-26% בחילופי המידע של הרשות עם יחידות מודיעין פיננסי מקבילות בעולם. עוד עולה מהדוח כי דפוסי הפעולה הבולטים להלבנת הון בשנה החולפת היו: מזומן, העברות בינלאומיות ובאמצעות נותני שירותי מטבע - צ'יינג'ים.
תחום הפעילות העבריינית המוביל הנקשר לביצוע עבירות הלבנת הון ומימון טרור היה הונאה, זיוף ומרמה (25.7%). תחום השוחד והשחיתות ציבורית הוסיף להיות תחום משמעותי (כ-17%). לפי הנתונים המוצגים, הגורמים הפיננסים מדווחים יותר מבעבר לרשות כאשר העלייה המשמעותית ביותר בהיקף הדיווחים היה ב 2018 בסקטור נותני השירותים הפיננסים - הצ'יינג'ים.
בשנת 2018 הצטרפה ישראל לארגון ה-FATF שהוא כוח המשימה העולמי למאבק בהלבנת הון ומימון טרור, ונבחרה לאחת משתי הרשויות היעילות ביותר בעולם. עם זאת, בדוח הביקורת הבינלאומית שערך ארגון ה-FATF במהלך 2018 צוינו כמה נושאים שעל ישראל לתקן, בהם: המלצה להחיל על מתווכי הנדל"ן, סוחרים במתכות יקרות וספקי שירות לחברות ונאמנויות את משטר איסור הלבנת הון ומימון טרור, ולהמשיך לטפל בעיכוב המענה לבקשות לעזרה משפטית ובקשות הסגרה.