משפחתו של הילד שנהרג בחוף בת ים תובעת 2 מיליון שקלים מהעירייה

משפחת הילד שנהרג בבת ים תובעת את העירייה
בנתבעים גם מנהל אגף החופים בעירייה וסמנכ"ל התפעול לשעבר שהוזכרו בתחקיר כאן חדשות בדבר האזהרה שקיבלה העירייה כבר לפני שנים
מחבר דניאל אלעזר מחבר דניאל אלעזר
Getting your Trinity Audio player ready...
מות הילד בבת ים: בכירים בעירייה נחקרו בחשד לרשלנות
צילום: מות הילד בבת ים: בכירים בעירייה נחקרו בחשד לרשלנות

משפחתו של טימופי אשורטיה, הילד שנהרג מנפילה ממצוק בחוף בת ים בחודש שעבר, הגישה היום (שלישי) תביעה לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד עיריית בת ים בגין רשלנות, ודורשת שני מיליון שקלים וחצי פיצוי. בנתבעים גם מנהל אגף החופים בעירייה דוד תמיר וסמנכ"ל התפעול לשעבר אפרים מזרחי, שהוזכרו בתחקיר כאן חדשות שלשום בו עלה כי העירייה הוזהרה כבר לפני שנים בדבר הסכנה במקום. נתבעים נוספים על ידי משפחת הילד הם המכון לרפואה משפטית באבו כביר, תנועת הצופים ועוד.

בפתח כתב התביעה נכתב כי מותו של הילד "נגרם כתוצאה ממסכת מחדלים שערורייתיים ורשלנות פושעת חריגה בחומרתה ובדרגה הגבוהה ביותר, העולה כדי זלזול משווע בחיי אדם מצד הנתבעים אשר גרמו למותו הכל כך כואב והמיותר, בדמי ימיו של המנוח. המנוח נפל קורבן להתנהלות פזיזה, לאדישות ולחוסר איכפתיות, נוכח הנזק הקטלני הקרוב לוודאי שהיה צפוי לקרות וקרה למרבה הצער למעשה.

עוד נכתב כי "את מותו של המנוח ניתן היה למנוע בנקל ובאמצעים פשוטים, אלמלא הנתבעים עצמו את עיניהם שטחו מלראות את הכתובת ש'זעקה מן הקיר' ובמקרה הנדון, הייתה חקוקה בסלעים שגובבו על שפת המצוק בחוף הים ושכל בר דעת, בפרט הנתבעים בעלי הסמכות השליטה והפיקוח במקום, או שלוחיהם, היו חייבים לראות".

בתביעה מוזכרים גם מכתבים שנחשפו בכאן חדשות שמעידים כי בעירייה ידעו כבר לפני שנים על הסכנה, ותקציבים הועברו לשם טיפול בבעיה – אך דבר לא נעשה. בתחילת 2015, כחלק מההיערכות עונת הרחצה, נערכה ישיבה בעירייה בה השתתפו מזרחי ותמיר. אנשי משרד הפנים התריעו בישיבה על הסכנה. "הים הגיע עד המצוקים, הגדרות נהרסו. יש להתקין גדרות ולתקן היכן שניתן לרבות שילוט מתאים". בהמשך הוצאו אזהרות נוספות, כולל מצד מזרחי שהודה שהמקום מסוכן.

לפי כתב התביעה, "הסלעים הוצבו במצוק על ידי הנתבעים החל משנת 2011 ובשנים שלאחר מכן, הונחו במקום במשך הזמן סלעים נוספים רבים שכיסו את חלקו העליון של המצוק. הסלעים נערמו במקום בגובה המצוק בגיבוב, באופן מאולתר ללא אחיזה או עיגון בקרקע או בין אחד לשני והיו תלויים על בלימה. הנחת הסלעים נעשתה ללא תכנון מוקדם, ללא רישיון או היתר כדין וללא פיקוח של מהנדס או מומחה בטיחות. למרות זאת הגישה למצוק, הייתה חופשית בלתי מסומנת ובלתי מגודרת ולא הייתה במקום שום אזהרה מפני הסכנה של הליכה או עמידה על המצוק וסכנת הידרדרות ממנו".

מעיריית בת ים נמסר: "טרם קיבלנו את כתב התביעה. לכשיגיע נגיב בדרכים המקובלות. הנושא מצוי בחקירת משטרה המתמקדת בפעולות שנעשו בראשית העשור הנוכחי. אנו סומכים על חוקרי המשטרה שיבצעו את עבודתם במקצועיות וביסודיות״.

הפופולריים