בית משפט השלום בפתח תקווה שיחרר היום (חמישי) למעצר בית עד יום שני את הסייעת בת ה-20 מראש העין, החשודה בהתעללות בפעוטון בראש העין. השופטת אופיר ריבלין קבעה שעיון בחומר החקירה וצפייה בסרטונים אינם מעלים אלימות מצידה, חוץ מאירוע אחד שבו התנהגה הסייעת בגסות. בעלת הגן, כרמל מעודה בת ה-25, עדיין נמצאת במעצר עד יום ראשון.
הורי הפעוטות כעסו על ההחלטה לשחרר למעצר בית את הסייעת החשודה באלימות כלפי ילדיהם. אחת האמהות: "איך אפשר להגיד שזו לא אלימות ושהיא יכולה ללכת הביתה. איך מישהו מוכן להגן עליה. מי יעזור לי לשקם את הילדים שלי? מה זו אלימות? עד מתי תתעלמו מהזוועות"@hadasgrinberg pic.twitter.com/6eRVgPe9P2
— כאן חדשות (@kann_news) 27 ביוני 2019
ההורים צעקו לסייעת החשודה "שטן" עם כניסתה לאולם. נציג המשטרה הציג בדיון סרטוני התעללות בפעוטות מהגן. הוא טען שהסייעת שומרת על זכות השתיקה ולא נותנת הסבר למעשיה. לדבריו, "רף האלימות הראה תמונות מזעזעות של בעלת הפעוטון. ראינו התנהגות אלימה לאורך זמן, גם של הסייעת, התנהגות אגרסיבית כלפי הילדים".
השופטת ריבלין אמרה בהחלטתה: "עיינתי בחומר חקירה וצפיתי בסרטונים ואלו שהוצגו בפני אינם מעלים אלימות מצד הסייעת החשודה. ראיתי סרטונים שהחשודה צופה בבעלת הגן פוגעת בפעוטות. מסרטון אחד עולה כי כשהחשודה מגיעה לחדר בו ניכרת אלימות מצד הגננת כלפי הקטינים ומיד מפסיקה הגננת את האלימות כלפיהם". היא ציינה כי "ניתן להסתפק בחלופת מעצר", ושיחררה אותה למעצר בית.
אחת האימהות על ההחלטה לשחרר למעצר בית את הסייעת החשודה באלימות: "שני הילדים שלי מתעוררים מסיוטים בלילה. השוטרים אומרים לי 'תשמרי על שפיות ואל תסתכלי על הסרטונים האלה'"@hadasgrinberg pic.twitter.com/uKCmRUXfCJ
— כאן חדשות (@kann_news) 27 ביוני 2019
הורי הפעוטות זעמו על ההחלטה ואחד האבות קרא: בושה לבית המשפט". אם שהייתה בדיון קראה לעבר הסייעת: "הוא אהב אותך, הילד שלי, תתביישי לך". אם אחרת אמרה בפני השופטת: "מה זה אלימות נוראית, היא רק ראתה, רק טלטלה? הילדים שלנו היו שם. חיבקנו אותה כל בוקר וגם הילדים שלנו. איך אפשר להגיד שזו לא אלימות ושהיא יכולה ללכת הביתה".
האזינו לריאיון בכאן רשת ב
אמא של אחד הילדים בפעוטון אמרה בריאיון לליאת רגב בתוכנית "בחצי היום, בכאן רשת ב כי היא שבורה ומרוסקת: "לא האמנתי שאשמע דברים כאלה בחיים. אומרים שהיא הטיחה את הילדים במזרונים, הרימה והעיפה אותם, חנקה תינוק שמונה דקות עם מגבת על הפנים, שילד בן שנתיים עמד ארבע שעות בעונש בצד. ידענו שיש לה חינוך נוקשה אבל הילדים אהבו אותה. הילד לא הראה סימני מצוקה. הילדים הלכו בשמחה לגן. אנחנו לא ידענו אבל אל תשכחי שזה גם ילד שלא יודע לדבר". ביום שישי האחרון נעצרה הגננת כרמל מעודה בחשד שתקפה קטינים בפעוטון שניהלה בביתה. אתמול הוארך מעצרה בבית משפט השלום בראשון לציון עד ליום ראשון. אתמול עוכבה לחקירה הסייעת בחשד שגם היא מעורבת במעשי האלימות.