החשד להתעללות בפעוטון בראש העין: הסייעת שוחררה למעצר בית

חשד להתעלל בפעוטון: הסייעת שוחררה למעצר בית
השופטת קבעה שמחומר החקירה לא עולה שהסייעת נהגה באלימות ושיחררה אותה למעצר בית. ההורים זעמו על השופטת וקראו לעברה "בושה". הגננת החשודה עדיין נמצאת במעצר עד ליום ראשון
מחבר הדס גרינברג מחבר הדס גרינברג
Getting your Trinity Audio player ready...
גן ילדים
צילום: צילום: ללא קרדיט

בית משפט השלום בפתח תקווה שיחרר היום (חמישי) למעצר בית עד יום שני את הסייעת בת ה-20 מראש העין, החשודה בהתעללות בפעוטון בראש העין. השופטת אופיר ריבלין קבעה שעיון בחומר החקירה וצפייה בסרטונים אינם מעלים אלימות מצידה, חוץ מאירוע אחד שבו התנהגה הסייעת בגסות. בעלת הגן, כרמל מעודה בת ה-25, עדיין נמצאת במעצר עד יום ראשון.


ההורים צעקו לסייעת החשודה "שטן" עם כניסתה לאולם. נציג המשטרה הציג בדיון סרטוני התעללות בפעוטות מהגן. הוא טען שהסייעת שומרת על זכות השתיקה ולא נותנת הסבר למעשיה. לדבריו, "רף האלימות הראה תמונות מזעזעות של בעלת הפעוטון. ראינו התנהגות אלימה לאורך זמן, גם של הסייעת, התנהגות אגרסיבית כלפי הילדים".

השופטת ריבלין אמרה בהחלטתה: "עיינתי בחומר חקירה וצפיתי בסרטונים ואלו שהוצגו בפני אינם מעלים אלימות מצד הסייעת החשודה. ראיתי סרטונים שהחשודה צופה בבעלת הגן פוגעת בפעוטות. מסרטון אחד עולה כי כשהחשודה מגיעה לחדר בו ניכרת אלימות מצד הגננת כלפי הקטינים ומיד מפסיקה הגננת את האלימות כלפיהם". היא ציינה כי "ניתן להסתפק בחלופת מעצר", ושיחררה אותה למעצר בית.


הורי הפעוטות זעמו על ההחלטה ואחד האבות קרא: בושה לבית המשפט". אם שהייתה בדיון קראה לעבר הסייעת: "הוא אהב אותך, הילד שלי, תתביישי לך". אם אחרת אמרה בפני השופטת: "מה זה אלימות נוראית, היא רק ראתה, רק טלטלה? הילדים שלנו היו שם. חיבקנו אותה כל בוקר וגם הילדים שלנו. איך אפשר להגיד שזו לא אלימות ושהיא יכולה ללכת הביתה".

האזינו לריאיון בכאן רשת ב

אמא של אחד הילדים בפעוטון אמרה בריאיון לליאת רגב בתוכנית "בחצי היום, בכאן רשת ב כי היא שבורה ומרוסקת: "לא האמנתי שאשמע דברים כאלה בחיים. אומרים שהיא הטיחה את הילדים במזרונים, הרימה והעיפה אותם, חנקה תינוק שמונה דקות עם מגבת על הפנים, שילד בן שנתיים עמד ארבע שעות בעונש בצד. ידענו שיש לה חינוך נוקשה אבל הילדים אהבו אותה. הילד לא הראה סימני מצוקה. הילדים הלכו בשמחה לגן. אנחנו לא ידענו אבל אל תשכחי שזה גם ילד שלא יודע לדבר".

ביום שישי האחרון נעצרה הגננת כרמל מעודה בחשד שתקפה קטינים בפעוטון שניהלה בביתה. אתמול הוארך מעצרה בבית משפט השלום בראשון לציון עד ליום ראשון. אתמול עוכבה לחקירה הסייעת בחשד שגם היא מעורבת במעשי האלימות. 

הפופולריים