פרקליט המדינה שי ניצן החליט היום (ראשון) לסגור התיק נגד ראש עיריית נתניה מרים פיירברג בשל חוסר בראיות. הקשיים בתיק נחשפו לראשונה בכאן חדשות לפני כשנה. בניגוד לפיירברג, המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה הודיעה לסגנה, שמעון שר, כי היא שוקלת להעמידו לדין בכפוף לשימוע בגין עבירות של שוחד, מרמה והפרת אמונים.
חקירת השחיתות בעיריית נתניה:
— כאן חדשות (@kann_news) 22 באפריל 2018
מחלוקות קשות בפרקליטות אם ניתן להגיש כתב אישום נגד מרים פיירברג לנוכח קשיים ראייתיים שהתגלו בתיק @Roi_Yanovsky #חדשות_הערב pic.twitter.com/1yybAGwnN8
פיירברג הגיבה להחלטה ואמרה כי "לאחר כשלוש שנים בהם רבצה עננה כבדה על ראשי אני מברכת על ההחלטה הראויה לסגור את התיק, שמחה שהאמת יצאה לאור. אני שמחה להמשיך ולשרת את תושבי העיר נתניה ולתרום לפיתוחה ולשגשוגה של העיר".
ראש עיריית נתניה נחקרה, בין היתר, בגין חשדות לפיהם פעלה בניגוד עניינים בהליכי תכנון ורישוי לטובת מקורביה ולטובתה, במסגרת טיפול העירייה במיזמי בנייה שונים. בין המיזמים היה "פרוייקט קורל", בו ראש העירייה עצמה רכשה קרקע לדירה. כן נחשדה פיירברג בכך שקיבלה שוחד במסגרת משא ומתן לרכישת שירותי בנייה במסגרת מיזם זה.
סגן ראש העירייה נחקר בחשד לכך שביקש וקיבל טובות הנאה שונות כשוחד מבעלי עניין בתחום הנדל"ן בעיר, בהיותו יו"ר ועדת המשנה לתכנון ובנייה בוועדה המקומית לתכנון ובנייה בנתניה. לפי עמדת המשנה המשנה לפרקליט ועמדת המחלקה הכלכלית, "על אף שראש העירייה לא נהגה כמצופה מאדם במעמדה, התמונה הראייתית שהתגבשה אינה מספיקה להביא להגשת כתב אישום בחשדות שנבחנו".
על פי כתב החשדות נגד שר, פנה סגן ראש העירייה לבעלי העניין, בבקשות התרומה, ביודעו שהם הגישו או צפויים להגיש בעתיד בקשות לאישור תוכניות בנייה והיתרים לוועדת המשנה ומשכך יתקשו לסרב לבקשותיו לתרומה. כפועל יוצא מבקשותיו של שר, העבירו בעלי העניין למוסדות צאנז יותר משלושה מיליון שקלים.