חודשיים אחרי ההחלטה ההיסטורית של בית המשפט המחוזי בתל אביב, שביטל את הנוהל שקבע שנשים שמקבלות קצבת מזונות במקום הבטחת הכנסה לא יהיו זכאיות לבית בדיור ציבורי - המדינה החליטה לערער. הערעור הוגש בניגוד מוחלט לחוות הדעת של משרד השיכון שאמון על נושא הדיור הציבורי.
מדובר בפסק דין שתיקן אפליה רבת שנים שפגעה בנשים חד הוריות בעלות הכנסה נמוכה. הערעור הוגש על אף הצהרות התמיכה בפסק הדין מצד שרת השיכון יפעת שאשא ביטון, שאמרה כי החלטת השופטת היא "פריצה לדלת פתוחה" וכי המשרד יאמץ את ההחלטה. משיחות עם גורמי המקצוע שהיו מעורבים בהחלטת המדינה לערער עולה כי גורמים במשרד האוצר הם שדחפו לכך בשל העלות הכלכלית הגבוהה הכרוכה בהרחבת מעגל זכאי הדיור הציבורי.
בסיוע המשפטי במשרד המשפטים, שהגיש העתירה, אומרים היום כי "פסק הדין האמור מהווה פתח לשינוי חברתי משמעותי בתחום הזכאות לדיור ציבורי, בוודאי עבור נשים חד הוריות שמקבלות קצבת מזונות אך לא היו זכאיות לדיור ציבורי, למרות שמצבן קשה בדיוק כמו נשים שמקבלות הבטחת הכנסה וכן זכאיות לכך. קיבלנו את הערעור, נלמד אותו ונתמודד עם הטענות בבית המשפט".
בפורום הדיור הציבורי אמרו כי ״בית המשפט עשה צדק עם עשרות אלפי משפחות שמקבלות מזונות כי הייתה הבנה שקבלת מזונות לא יכולה להיות עילה לפסילה אוטומטית של זכאות לדיור ציבורי. הערעור שהגישה המדינה הוא פשע נגד ילדים, נשים ומשפחות שמנסות להרים את הראש מעל המים ולשרוד".
עוד הוסיפו בפורום כי "כספי המזונות נועדו לשפר את חייהם של ילדים ונשים חסרי קורת גג והניסיון לגזול מהם את הכספים האלה בכך שמונעים מהם זכאות לדיור ציבורי זה התעמרות בחלשים ומעילה בתפקיד הציבורי. אנחנו מקווים שבית במשפט יגלגל את הערעור הזה מכל המדרגות וימשיך בעשיית הצדק. אנחנו בכל מקרה נמשיך במאבק נגד המדיניות האנטי חברתית שמקורה בעיקר באוצר".