היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, מפרסם היום (חמישי) מסמך המתייחס למגעים להקמת ממשלה, ורומז שראש הממשלה בנימין נתניהו והשרים החשודים לא יוכלו לעסוק ביוזמות חקיקה שיטיבו עם מצבם המשפטי. למרות זאת, הם יוכלו ככל הנראה להצביע כחברי כנסת, בעקבות חוות דעת שניתנה בעבר בנושא - לפיה בהצבעות אין ניגוד עניינים.
הדיווח של @almog_tamar מתוך #חדשותהערב pic.twitter.com/wtVdyAyj1m
— כאן חדשות (@kann_news) 23 במאי 2019
מנדלבליט התייחס בהודעתו לדיווחים על הסעיפים העוסקים בחוק החסינות בהסכן הקואליציוני המתגבש, והדגיש שמידת ההתערבות השיפוטית בתוכנם מוגבלת. לדבריו, "חשוב להבין שהפגיעה בסמכויותיהן של מערכות אלו משמעותה היא פגיעה בכוחו המחייב של המשפט. המשמעות היא החלשת ההגנה על זכויותיהם של אזרחי המדינה, בדגש על האוכלוסיות החלשות. המשמעות היא החלשת היכולת למנוע ניצול לרעה של הכוח השלטוני".
מנדלבליט הבהיר במכתבו: "הייעוץ המשפטי לממשלה אינו מצוי בפרטי המשא ומתן הקואליציוני והוא אינו מנחה את חברי הכנסת במסגרת כובעם הפוליטי, שעה שאינם מפעילים סמכויות שלטוניות כחלק מתפקידים ממשלתיים בהם הם נושאים. מובן שלאחר הקמת הממשלה החדשה, יידרשו חבריה להימנע מכל פעולה שלטונית המעמידה אותם בניגוד עניינים, כמקובל ובהתאם להנחיות המשפטיות בעניין. אשר למגבלות החלות על חברי הכנסת, אלו נתונות להנחייתו של היועץ המשפטי לכנסת".