סגן שר הבריאות יעקב ליצמן נחקר היום (שני) בפעם השנייה ביחידת להב 433, בחשד לעבירות הפרת אמונים ושיבוש הליכי משפט. מלשכתו של סגן השר נמסר כי הוא "השיב לכל שאלות חוקרי המשטרה בנושאים הקשורים לסיוע שניתן לפניות ציבור".
ליצמן חשוד, בין היתר, בשימוש בסמכותו שלא כדין כדי להשפיע על חוות דעת פסיכיאטריות, במטרה למנוע את הסגרתה של מלכה לייפר החשודה בעבירות פדופיליה לאוסטרליה. אך בחקירה נשאל סגן השר לא רק על מקרה מלכה לייפר, אלא גם על מקרים נוספים שבהם סייע לכאורה למקורביו.
סגן השר ליצמן נחקר היום בלהב 433 שוב בחשד לעבירת הפרת אמונים ושיבוש הליכי משפט, ונשאל בחקירה על סיוע לאדם שהוא נמצא בקשרי חברות עמו, לכאורה תוך ניגוד עניינים. ליצמן לא הכחיש את הדברים ואמר כי ההיכרות עם אדם לא פוסלת מלסייע לו, ושהוא עוזר לכל המגזרים@Roi_Yanovsky #חדשותהערב pic.twitter.com/7yFgN7nhF3
— כאן חדשות (@kann_news) 11 במרץ 2019
בין היתר, ליצמן נשאל על פנייה של אדם לסגן שר הבריאות, שליצמן הצהיר בעבר כי הוא בקשרי חברות עמו - ולכן פעל לכאורה בניגוד עניינים. לפי החשד, ליצמן ניסה להשפיע על גורמי מקצוע בתחום התברואה במשרד הבריאות כדי לסייע בהוצאת אישורים לאותו אדם.
ליצמן אמר לחוקרים על אותו מקרה כי אין בו פסול, וכי "יש עשרות אלפי פונים בשנה והסיוע ניתן לכולם". עוד טען סגן שר הבריאות בחקירה: "העובדה שמישהו שאני מכיר פונה אליי לעזרה לא פוסלת אותי מלעזור לו - כל עוד אני עוזר לכל הפונים מכל המגזרים. הדברים ניתנים לבדיקה ואין עם זה שום בעיה".
מלשכת ליצמן נמסר לאחר החקירה כי "בניגוד מוחלט לפרסומים השונים, ולמרות מסכת התחקירים והכתבות נגד ליצמן בגין הנהגת מדיניות ‘דלת פתוחה’ לפניות ציבור מכלל האוכלוסיות, אנו בטוחים שאין כל שחר לחשדות, להדלפות ולהכפשות.
"סגן השר מקפיד בזהירות יתירה שלא להתערב בעמדת גורמי המקצוע, והורה להם לפעול אך ורק לפי החוק, ללא כל הפעלת לחצים או איום. יוזכר, במאי 2013 גם נחקר ליצמן בחשד שהורה לגורמי רפואה לפעול בניגוד לעמדתם כביכול, ובתוך זמן קצר הבינו רשויות החוק שלא נפל כל פגם במעשיו והתיק נסגר".
פורסמו פרטים חדשים מחקירת ליצמן, לפיהם הרופאה האוסטרלית הבכירה שהתלוננה על ההתנהלות בהליך הסגרת לייפר הזהירה כבר לפני שנה במכתב להסתדרות הרפואית כי ליצמן מתערב כדי למנוע הליך הסגרה בצורה פסולה. במכתב ללשכת האתיקה של ההסתדרות הרפואית כתבה הרופאה, ד"ר מרים קוטנר, המשמשת נשיאת הפדרציה האוסטרלית-יהודית לרפואה: "לד"ר צ'רנס (הפסיכיאטר המחוזי בירושלים) 'לא היה זמן' לחתום על חוות הדעת... נראה שליצמן מעורב במקרה הזה ומעורבותו נובעת מכוונות זדוניות – והיא שהובילה להתנהגות לא אתית של ד"ר צ'רנס".
בלשכת האתיקה החלו בבירור התלונה מול ד"ר צ'רנס - עד שהוא הודיע להם שהוא כבר הגיש את חוות הדעת לבית המשפט, שלפיה לייפר כשירה לעמוד לדין. החשד הוא שליצמן ואנשיו ניסו להשפיע על כך. אחד מהאנשים שניסו להשפיע על ד"ר צ'רנס הוא חיים יוסטמן, בכיר בלשכתו של ליצמן שגם הוא נחקר במשטרה ונשלח למעצר בית. הוא נשאל על לחצים שהפעיל לכאורה על צ'רנס והכחיש.