לקראת הכרעת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט בתיקי ראש הממשלה בנימין נתניהו, נבחנת האפשרות להעמיד לדין בכפוף לשימוע את המוציא לאור של ידיעות אחרונות ארנון (נוני) מוזס בתיק 2000, אך לא את נתניהו. צעד כזה, שבו נגד החשוד בהצעת שוחד יש טיוטת כתב אישום ונגד החשוד בלקיחת או בכוונה לקחת שוחד התיק נסגר, הוא צעד חריג, אך הוא נבחן בתיק זה משיקולים ראייתים. כך פורסם הבוקר (שני) בכאן רשת ב.
פרסום של @almog_tamar ב-#השבוע: היועמ"ש מתלבט בעניין תיק 2000, למרות שיש רוב מוחץ בצוותו שתומך בהגשת כתב אישום. השבוע - פניה נוספת של פרקליטי נתניהו לוועדה למתן היתרים - לזרז את ההחלטה בבקשת רה"מ לקבל מימון הוצאות משפט משני מקורביו pic.twitter.com/ISPzJuGxew
— כאן חדשות (@kann_news) 22 בפברואר 2019
כפי שפורסם בכאן חדשות, מנדלבליט טרם הכריע סופית אם להגיש כתב אישום בכפוך לשימוע נגד נתניהו בתיק 2000, ולצרפו לתיק 4000 - תיק וואלה-בזק. במשרד המשפטים נערכים גם לאפשרות של טיוטת כתב אישום בתיק בגין שוחד, וגם לאפשרות שהיועץ יחליט שלא להגיש כתב אישום.
במסגרת תיק 2000 נחקרות שיחות בין נתניהו למוזס, שהוקלטו בהוראת נתניהו וללא ידיעת מוזס. בשיחות השניים מדברים על עסקה לכאורה של קידום סיקור חיובי לנתניהו בידיעות אחרונות, בתמורה לצמצום כוחו של העיתון המתחאה, ישראל היום, בין היתר בעזרת חוק ישראל היום.
שני הצדדים טענו בחקירה כי היה מדובר בשיח שלא היה בו ממש ולא כוונה, אלא כניסיון לגשר על המחלוקות ביניהם. אלא שהאמירות של מוזס נתפסות כנחרצות וברורות יותר מול אלו של נתניהו. מטעמו של מוזס נמסר בעבר כי לא עבר כל עבירה והניסיון לצבוע בצבעים פליליים שיח אישי הוא בעייתי ומסוכן.