הותר לפרסום: השופטת אתי כרייף היא השופטת החשודה בפרשת אפי נוה. בית המשפט העליון קיבל באופן חלקי את בקשת עיתון "הארץ", והורה על הסרת צו איסור הפרסום המתייחס לשמה של שופטת בית משפט השלום, החשודה במתן טובת הנאה ליו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר.
בהחלטה צוין כי מאז שהוצא צו איסור הפרסום, המשטרה שינתה את עמדתה והסירה את התנגדותה לביטול הצו. בנסיבות אלו, נקבע כי עקרון היסוד של פומביות הדיון מצדיק את הסרת צו איסור הפרסום לגבי שמה של השופטת, נוכח משקלם המצטבר של מספר נימוקים: העניין הציבורי המיוחד בפרסום הפרשה, הנובע מזהות החשודה - המכהנת כשופטת, ומהות החשד - המתייחס לטוהר המידות בהליכי מינוי שופטים; חלוף הזמן מאז נחשפה הפרשה; ופרסומים ברשתות החברתיות שיצרו חרושת של שמועות וגוזמאות.
עושים סדר בפרשת אפי נוה - האזינו להסכת:
מנגד, נקבע כי צו איסור הפרסום ייוותר על כנו בכל הנוגע לשמה של עורכת הדין החשודה בפרשה. זאת, בשל העובדה שעורכת הדין, להבדיל מהשופטת, היא אדם פרטי, כך שהאינטרס הציבורי בפרסום שמה אינו גובר על הנזק החמור העלול להיגרם לה בעקבות הפרסום.
בית המשפט הבהיר כי החלטתו מושתתת בעיקרה על עקרון היסוד של פומביות הדיון, כך שאין להסיק ממנה לגבי עוצמת הראיות העומדות נגד השופטת ועורכת הדין.
פרקליטה של השופטת עו"ד אופיר סטרשנוב מסר בתגובה כי "כבוד השופטת כרייף נקלעה, שלא באשמתה, לקרב ענקים בין גורמים שונים במערכת המשפט, והקשר בינה לבין אפי נוה היה קשר חברי בלבד ואינו קשור למינויה כשופטת". עוד הוא הוסיף כי "מדובר בשופטת מצטיינת מקצועית, חרוצה, יסודית וישרה, הזוכה לשבחים רבים על עבודתה המקצועית בעת כהונתה כשופטת ולפני כן בעבודתה רבת השנים במשטרת ישראל. לא בכדי שמונה חברי הוועדה למינוי שופטים, ובהם נשיאת בית המשפט העליון, בחרו בה לכהונה. השופטת כרייף משוכנעת כי חקירת המשטרה תוכיח כי לא נפל כל רבב בהתנהלותה".