ועד עובדי הרכבת והעומדים בראשו הגישו תביעת לשון הרע על סך מיליון שקל נגד הנהלת הרכבת. לטענת הוועד הנהלת הרכבת עצרה ביום שישי לפני כשלושה שבועות את תנועת כל הרכבות והפיצה באמצעי התקשורת פרסומים שקריים כאילו הוועד היה מעורב בהשבתה. עוד טענו בוועד, כי המהלך נועד להסיט את הדיון מכשלים ומחדלים ניהוליים של הנהלת הרכבת עצמה.
בכתב התביעה נכתב כי הוועד למד על ההחלטה של הנהלת הרכבת לעצור את פעילות הרכבת, כביכול בגין מחסור בכוח אדם שכן פקדים לא הגיעו לעבודה והודיעו שהם חולים, אך ורק מפרסומי התקשורת ומיד עם הישמע הדבר, התובעים ביצעו את עבודת הנהלת הרכבת ומצאו בעצמם עובדים שיחליפו את מנהל המשמרת החולה שכביכול בגין מחלתו הופסקה כלל תנועת הרכבות".
"פרסומי הדיבה השקריים והמבזים כנגד התובעים פורסמו על ידי הנתבעים במכוון, שכן היה ידוע להם היטב שהמדובר בפרסומים משמיצים ושקריים, אך חרף כך ובמטרה להפוך את התובעים למושא לשנאה בקרב הציבור הרחב, המשיכו הנתבעים לפרסם דיבה באמצעי התקשורת", נכתב בכתב התביעה.
בהנהלת רכבת ישראל אמרו בתגובה לתביעת הדיבה: "מדובר בתביעת סרק לצרכים תקשורתיים, ותכליתה לשרת את מאבקה של הגב' אדרעי, לנוכח התחקיר המתבצע כעת על אירועי אותו יום, של השופט סטרשנוב. צר לנו כי בשבוע בו מחודש המשא ומתן בוחרת גילה אדרעי להמשיך ולהתכחש לפגיעה החמורה שגרמה לציבור הנוסעים, באמצעות שלל תופעות בלתי חוקיות ואלימות, לרבות עצירת רכבות פראית ואלימה תוך שימוש ברשת החירום, בידי סגן יו"ר הועד, ליאב אליהו, החתום על התביעה".
עוד הוסיפו בהנהלה כי ההתנצלות היחידה של הנהלת הרכבת היא כלפי הנוסעים, אשר נפגעו באופן חמור בשבועות האחרונים כתוצאה ממעשי ראשי הועד, אשר הגיעו לשיאם עם הפגיעה בפיקוד הרכבת, לאחר התחלות בלתי חוקית של עובדים. "אנו קוראים לגילה אדרעי וסגניה להמשיך ולשמור על השקט התעשייתי, כפי שהורה להם בית הדין לעבודה, ולהגיע לשולחן המשא ומתן בתום לב".