עו"ד גבי לסקי, מי שהגישה את העתירה המבקשת לאפשר להכניס לישראל פלסטינים לטקס זיכרון ישראלי-פלסטיני משותף, אומרת היום (שלישי) כי תמוה שראש הממשלה משוחח עם חמאס אך מסרב להכניס לארץ פלסטינים שמאסו באלימות.
בריאיון לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן בכאן רשת ב אמרה עו"ד לסקי: "מדוע מי שמקיים שיח עם חמאס ובעקיפין גם עם הג'יהאד ומעביר כספים לא רוצה לאפשר לישראלים ופלסטינים, בני משפחות שכולות שמאסו באלימות, לקיים טקס זיכרון ובעיקר של תקווה, פיוס ושלום?".
לדבריה, בית המשפט קבע שמדובר בטקס פרטי ולא מתריס. "בית המשפט קבע שיש 99 דרכים להנצחה ולשכול ושאל לו, לשר הביטחון, להתערב בדרך שבה משפחה שכולה בוחרת לזכור את יקירה".היא הוסיפה שלא מדובר בהחלטה בעלת גוון ביטחוני של שר הביטחון. "לצערי הייתה פה הטעיה של בית המשפט. לא היו כאן שיקולים ביטחוניים אלא שלראש הממשלה לא נראה הטקס הזה. לכן הותר לקיים את הטקס כחלק מחופש הביטוי".
עו"ד אהרון גרבר, מהמחלקה המשפטית בפורום קהלת טען כי אל לבג"ץ להתערב בסוגיות דוגמת זו שפסק בה אתמול. "אין זכות קנויה למי שרוצה להיכנס למדינה", אמר עו"ד גרבר. "זה אחד הסממנים הבולטים לריבונותה של מדינה – מי ייכנס אליה ומי לא. בית המשפט חייב את שר הביטחון להכניס אנשים לישראל. זה לא ייאמן. בית המשפט נכנס לוויכוח פוליטי בתוך מדינת ישראל. הוא מרשה לעצמו לקבוע מי יבוא בשערי המדינה".
עוד לסקי השיבה כי למשפחות השכולות יש הזכות לקיים טקס לפי רצונן. "גם ביום הזיכרון למרות הסגר ישנם אלפי פלסטינים שמותר להם להיכנס לישראל. בית המשפט טען שלפי התקדים בשנה שעברה הקבוצה הזו הייתה צריכה להיות חלק מבעלי הזכות להיכנס".
עו"ד גרבר נשאל האם לא היה ראוי שהמדינה תנמק בדיון מדוע אסור לאותם פלסטינים להיכנס ולא רק טענה למצב ביטחוני מורכב, טענה שהוגשה בטרם האירועים בדרום: "אנחנו בעד ביקורת שיפוטית. מוטל על הפרקליטות לבוא עם נימוקים ענייניים והשופטים נזפו בפרקליטות אתמול על עמדתם. הפרקליטות צריכה לייצג את שרי הממשלה לפי עמדתם. ראש הממשלה צייץ בחשבון הטוויטר שלו עמדה אחרת וזו הבעיה".
עו"ד לסקי טענה מנגד כי זהו המשך הניסיון לפגוע ברשויות אכיפת החוק. "תפקיד היועץ המשפטי לממשלה הוא לייצג את הציבור והחוק ולא את השר או להכשיר כל פעולה שהממשלה מבקשת לעשות". על כך השיב עו"ד גרבר: "מי שפוגע ברשויות החוק ובהפרדת הרשויות הם השופטים".