פרקליטות מחוז תל אביב הגישה היום (חמישי) כתב אישום נגד ארבל אלוני, מרוצחי נהג המונית דרק רוט, ונגד חמישה נאשמים נוספים, בגין הונאה של אלפי אנשים בסך כולל של כ-14 מיליון שקלים וחצי.
לפי כתב האישום שהוגש לבית המשפט המחוזי בתל אביב, אלוני, אחיו ושאר הנאשמים, השתמשו בחברה עסקית כדי להבטיח לפונים אליה הלוואות בתנאים אטרקטיביים. החברה שבה השתמשו הנאשמים, היתה בבעלותם של האחים אלוני ונוהלה על ידי הנאשמים האחרים בתיק.
בפועל, גבו הנאשמים מאות עד אלפי שקלים מכל פונה בעבור ״פתיחת תיק״ בחברה ולאחר מכן פעלו לניתוק הקשרים עם הפונים מבלי לתת להם את ההלוואה שהובטחה. בהמשך, פעלו בשיטות נוספות שבמסגרתן גבו מהפונים אליהם עוד אלפי שקלים נוספים.
הפרקליטות מבקשת להאריך את מעצרם של הנאשמים עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם. "די בעברו הפלילי של אלוני, כדי ללמוד על אודות עצמת המסוכנות הקיצונית הנשקפת ממנו" נכתב בבקשת המעצר. "זאת אף מבלי לשקלל את רמת התחכום והמסוכנות הכלכלית אשר הינם פועל יוצא מהעבירות המיוחסות לו ותכנית המרמה אותה".
אלוני הורשע ביחד עם אדם נוסף ברצח דרק רוט בשנת 1994. הוא נשא עונש של 21 שנות מאסר ושוחרר בשנת 2015. בעברו כמה מעשי הונאה נוספים, בין היתר הורשע במסגרת הסדר טיעון לשנת מאסר על הונאה באשראי.