עוקץ הטינדר באירופה: החשוד יוסגר לישראל

עוקץ הטינדר באירופה: החשוד יוסגר לישראל
שמעון יהודה חיות הסכים לבקשת ההסגרה לישראל. הוא חשוד שהתחזה לאיש עסקים וגנב מיליונים מנשים שפגש באפליקציית ההיכרויות. עורך דינו: "החשדות מוכחשים מכל וכל"
מחבר רועי ינובסקי מחבר רועי ינובסקי
Getting your Trinity Audio player ready...
שמעון יהודה חיות עוקץ נשים טינדר
צילום:

שמעון יהודה חיות שנעצר בסוף השבוע ביוון יוסגר לישראל בתוך כמה שבועות, זאת לאחר שהסכים הבוקר (שלישי) לבקשת ההסגרה. נגד חיות הוגשו תלונות בגין הונאת נשים במיליונים בכמה מדינות באירופה אותן פגש באמצעות אפליקצית טינדר. הוא הואשם בישראל בעבירות הונאה ונמלט מהארץ פעמיים, בפעם האחרונה בשנת 2017.


בסוף השבוע פורסם בכאן חדשות שחיות הצליח להימלט בשל מחדל של הפרקליטות. מחוות דעת של התובעת בתיק עולה כי הוא הוגדר כבעל פוטנציאל גבוה להימלטות וכן כ"אדם שלוח רסן ונטול מורא שאין לתת בו אמון". אולם, בכל זאת הסכימה הפרקליטות לשחררו והוא נמלט.

עו"ד יקי קהן המייצג את חיות ונמצא באתונה אומר כי "כל החשדות והכותרות הגדולות מוכחשים מכל וכל על ידי הלקוח שלי. לרגע אחד לא עלה הנושא של הונאה או הונאת נשים - כל מה שהיינו צריכים להתמודד איתו הוא טענה להחזקת דרכון מזויף הא ותו לא".

חיות נמלט מישראל לראשונה לפני שבע שנים, אז הואשם בעבירות הונאה חמורות. הוא הוחזר ארצה ב-2017 לאחר שגורש מפינלנד, שם סיים לרצות עונש מאסר. ב-16 במארס באותה שנה הגישה נגדו הפרקליטה, עו"ד ליה קוק, בקשה למעצר עד תום ההליכים, שבה הבהירה כי "אם לא היה מגורש מפינלנד היה בבריחה עד היום" וכי "יש חשש ממשי כי אם ישוחרר יתחמק מהליכים". עוד ציינה כי "אם ישוחרר ממעצר – זהו סופו של ההליך".

למרות זאת, שלושה ימים אחר כך, החליטה הפרקליטות מסיבה לא ברורה לחזור בה מהבקשה והסכימה לשחררו בתנאים מגבילים. שחרורו התעכב משום שלא הצליח לעמוד בערבויות, אך זמן קצר לאחר ששוחרר נמלט מהארץ.

הפופולריים