השר לענייני הנגב והגליל יצחק וסרלאוף אמר היום (חמישי) בתוכנית "בחצי היום" בכאן חדשות ברשת ב' כי בתחילת השבוע הקרוב צפוי להיות מתווה לפינוי קשישים ובעלי מוגבלויות מגבול הצפון.
"צריך להתחיל לפנות קשישים ואנשים עם מוגבלויות מישובי קו העימות", אמר השר. "פניתי בעניין למנכ"לית משרד ראש הממשלה. בתחילת השבוע אמור כבר להיות מתווה. לא נתפשר על ביטחון תושבי הצפון".
"הגדרנו קו שימנע איום נ"ט אל היישובים", טען וסרלאוף. "יש דרכים להסיר את האיום של ירי מרחוק. אנחנו לא יודעים מתי תיגמר המערכה הזאת. אנחנו מבינים שצריך לסיים את המערכה כשאין איום של חיזבאללה. אי אפשר לספר הכל, אבל זה ריאלי".
בזמן שהמטחים לצפון נמשכים, המגעים בין ישראל ולבנון מתקדמים צעד נוסף. הבוקר כתב נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ כי ראש הממשלה בנימין נתניהו ישוחח עם נשיא לבנון ג'וזף עאון: "חלף זמן רב מאז ששני מנהיגי המדינות שוחחו, משהו כמו 34 שנים. זה יקרה מחר".
אמש פורסם במהדורת כאן חדשות כי מקור ישראלי אישר שמתקיימים מגעים מתקדמים להפסקת אש זמנית בין ישראל לחיזבאללה. לדברי המקור, ייתכן שהפסקת האש תיכנס לתוקפה כבר בימים הקרובים.
בישראל לא פוסלים את בקשתה של ארצות הברית לנצור את האש באופן זמני תמורת התחייבות לחזור ללחימה אם לא יושג הסכם עם איראן, וכל עוד ייפסק הירי מצד חיזבאללה.
